Studio i Radio Sør, Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Radio Sør på DAB og har tro på fremtiden

Lokalradioen Radio Sør vil sette i gang et nytt lokalt DAB-nett i sitt område om bare et par uker. De håper samtidig på flere lyttere når riksradioene skrur av sine FM-nett. 

21. juni slukker NRK sine FM-sendinger i Vest-Agder. 15. september slukker også P4 og Radio Norge sine FM sendinger og går over til kun å sende på DAB.  Men, FM-nettet slukkes likevel ikke på Sørlandet. Alle lokalradioer som i dag sender på FM vil fortsette med det minst til 2022.

Samtidig bygges det nå også opp lokale DAB-nett. Radio Sør har fått konsesjon for Vest-Agder og skal etter planen snart sette i drift sine første digitale sendere. Den første senderen er operativ fra Odderøya i månedsskiftet januar/februar. Når NRK slukker sine FM sendinger i april vil Radio Sør ha DAB dekning fra Mandal til Lillesand, omtrent det samme som dagens FM-dekning.

Selv om NRK, P4 og Radio Norge slukker sine FM-sendinger, vil Radio Sør fortsette å sende på FM. Fra 15. september 2017 blir lokalradioen den eneste lokale kommersielle radiokanalen på FM-nettet i Vest-Agder.

– Dette er selvfølgelig en fantastisk mulighet for oss, og den skal vi utnytte. Vi satser for fullt på alle plattformer, på både FM, DAB og Internett, sier ansvarlig redaktør Tore Mydland.

– Mange vil nok vente å se før de investerer i DAB-radio – særlig i bilen. Å sende både på DAB og FM i årene som kommer vil derfor gi oss et løft i lytteroppslutningen, sier Mydland.

Radio Sør har allerede fått full tunneldekning i alle større tunneler i dekningsområdet, som eneste kommersielle radio. Dette gjelder Flekkerøytunnelen, Vågsbygdporten, Baneheitunnelen, Oddernestunnelen og alle tunnelene på E18 fra Kristiansand til Lillesand. Det betyr at lytteropplevelsen for lytting i bil blir ytterligere forsterket.

Radio Sør (tidligere Radio Ung) feirer 1. februar 32 år. Redaktør Mydland har vært med nesten helt siden oppstarten, og deltatt på både oppturer og nedturer. Nå står radioen foran nok et spennende veiskille.

For å forberede seg på å ta større andeler i radiomarkedet har Radio Sør inngått et omfattende kommersielt og redaksjonelt samarbeid med Radio Metro – den største lokalradioen på Østlandet.

– Vi legger om musikkprofilen noe og satser enda hardere på morgensendingen vår, med blant annet mer lokalt stoff. Endringene skjer allerede i februar, sier Mydland, som tror at 2017 blir et godt år for lokalradiolyttere på Sørlandet, sier Mydland.

Radio Sør driver også nettavisen KRS247.NO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar