Redaktør Ivar Eiken i studioet til Radio Sørvest i Stavanger
Radionyheter

Radio Sørvest satser på DAB

Radio Sørvest med base i Stavanger startet i slutten av juni med sendinger på DAB på Haugalandet. Samtidig fortsetter stasjonen sine FM-sendinger.

Kanalen beskriver selv DAB-satsningen som en milepæl i sin 34 år lange historie. Den kommer som en følge av et ønske om å nå nye lyttere og fordi de nasjonale kanalenes DAB-kampanjer bidrar til å så tvil om lokalradios videre tilstedeværelse på FM-plattformen.

– Etter en massiv kampanje fra NRK og andre radiokanaler tror noen at de ikke kan høre oss etter 2017. Selv om vi som nisjeradio har konsesjon i fem år etter den datoen, er det likevel slik at mange allerede nå begynner å se etter hva de kan finne på DAB+. Da ønsker vi også å være til stede der, for vi ønsker stadig å få nye lyttere, sier redaktør i Radio Sørvest Ivar Eiken til lokalradio.no.

Han forteller at de også vil fortsette å sende på FM som før og at dette vil være en viktig plattform i kombinasjon med digitale sendinger.

– Vi kan gjennom de sendingene vi har på FM berolige lytterne om at de fortsatt vil kunne høre oss på FM, og de som kjenner oss, og som bevisst vil høre på vår radio, vil nok «huske» hvor de finner oss.  Men det viser seg at «tilfeldige” lyttere gjerne holder seg til den platformen de nettopp har hørt på.  I stedet for å veksle mellom DAB og FM ser de etter andre interessante tilbud på den plattformen de allerede er.

Nytt dekningsområde gir Radio Sørvest mulighet til å nå nye lyttere nord i Rogaland fra senderen som er plassert ved Boknafjorden.

– Vi sender nå på DAB-nettet til Radio Haugaland, og de har midlertidig konsesjon for område 17 i lokalradioblokka. Avtalen vi har nå er for den tiden de har denne konsesjonen, – med andre ord, ut året.  Vi tar dette som en prøve for å høste erfaringer. Radio Haugaland har planer om å gå videre i 2017.  Da må vi vurdere både pris og dekning for å se hvor interessant det vil være, men vi ønsker på en eller annen måte å fortsatt gi et tilbud på DAB.  Selv om område 17 i lokalradioblokka egentlig ligger delvis utenfor vårt konsesjonsområde og dekningsområde på FM, registrerer vi at DAB-sendingene stort sett dekker konsesjonsområdet vårt, sier Eiken.

Radio Sørvest debuterte med DAB-sending torsdag 30. juni.

Dette er Radio Sørvest
radio sørvest

Radio Sørvest er en kristen lokalradio i Stavanger som er heleid av Norsk Luthersk Misjonssamband.

Kanalen hadde tidligere navnet “Nytt Liv Media” og den startet opp med sendinger i 1982.

I dag sender Radio Sørvest 102 timer pr. uke. Radioen har konsesjon i Stavanger, Sola og Randaberg kommuner.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar