Radionyheter

Radio Sotra tar lyttere fra NRK

I Hordaland har NRKs distriktskontor tapt en av tre lyttere, viser ferske tall. Radio Sotra kan derimot melde om flere lyttere. 

Konsekvensene av rikskanalenes FM-slukking viser seg nå stadig tydeligere. I Hordaland er det NRK som har tapt mest, viser tall som Bergens Tidende har hentet ut fra NRK og Kantar TNS.

I tredje kvartal 2017 hadde NRK P1 i Hordaland bare 20 % oppslutning mot 32 % i samme kvartal året før. NRK totalt har gått ned fra 50 til 37 % i den samme perioden.

NRK håper fortsatt at flere finner tilbake til kanalen etter hvert som flere kjøper seg DAB-radio i hjem og bil.

Lokalradioene i Hordaland som fortsatt sender på FM kan melde om økt oppslutning og økt oppmerksomhet.

Radio Sotra er en av de som merker at NRK er blitt borte fra FM. De har ikke konkrete lyttertall, men redaktør Rolf Øvretveit merker at det er større interesse for sendingene fra Straume:

– Jeg er overbevist om at vi har mange flere lyttere nå. Det merkes på flere tilbakemeldinger, flere deltakere i innringningskonkurranser og økt reklamesalg, sier Øvretveit.

– På årsbasis vil det nok utgjøre noen hundre tusen i inntekt for oss, sier han til BT.

Radio Sotra er en av få radioer som fortsatt kan høres på FM i Bergens-området etter at Stortinget la ned forbud med kommersielle lokalradio på FM i storbyene.

I Bergen kan man fortsatt høre Studentradioen på FM. I Hordaland finner du også stasjoner som Radio Askøy og Radio Os på FM-båndet fortsatt, fram til 2022.

Etter det tror Øvretveit at Radio Sotra blir en ren nettradio:

– I stedet for å sløse vekk milliarder på DAB, skulle man ventet litt med å slukke FM og brukt pengene på å bygge ut mobilnettet, sier han til Bergens Tidende.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar