Raymond Elde Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Radio Strømlaus har fått batteri

Radio Nordkapp har lenge slitt med strømmen i Skarsvåg og har omdøpt seg til Radio Strømlaus. Nå skal det bli bedre.

Det er ikke bare radioen som har problemer med strømmen, hele Skarsvåg har vært plaget med lange perioder uten strøm, opplyser Radio Nordkapp.

I det siste har det ikke vært mulig å høre Radio Strømlaus på FM 106,9 MHz i Skarsvåg på grunn defekt batteri.

Det nye batteriet er sponset av Nordkapp Auto. Batteriet er beregnet til å holde frekvensomformeren med strøm i to døgn.

Skarsvåg har vært plaget med lange perioder uten strøm, og skarsvåginger har hørt Radio Strømlaus fra Honningsvågfjell, FM 103,9 MHz.

Omformeren er montert i den tidligere husmorstua i Skarsvåg, Børnesveien 36.

Det har vært mer problemer med strøm i Radio Nordkapps område de siste dagene og Radio Strømlaus er derfor en viktig kilde for informasjon for lokalbefolkningen.

Søndag gikk strømmen i blant annet Ingøy, men på grunn av været var det store problemer å få rettet feilen.

Repvåg Kraftlag har klart å koble om slik at Rolvsøya har fått strømmen tilbake, meldte Radio Strømlaus søndag ettermiddag.

Båtene som Kraftlaget leier for transport til Ingøy vil ikke kaste loss fra Havøysund på grunn av værmeldingen. Dermed må mannskaper og utstyr vente på hurtigbåten til Ingøy mandag morgen.

Det finnes nødstrømsaggregat på Ingøy som forsyner langbølgesendere og innbyggerne med strøm, men så lenge feilen ikke er lokalisert kan ikke aggregatet forsyne innbyggere og bedrifter med strøm.

Og for en uke siden var hele Lakselv og østsiden av Porsanger uten strøm. Det var ei jordslutning som var årsaken til strømbruddet, som varte i kort tid

–Alle har fått strømmen tilbake, sier Ole Thomassen, daglig leder i Luostejok Kraftlag, til Radio Nordkapp.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar