Antonipillai Julius, Foto: Radio Tamil
Radionyheter

Radio Tamil Bergen fyller 30 år

Lokalradioen har i 30 år levert nyheter fra hjemlandet og vært et viktig samlingspunkt for tamiler i Norge.

Radio Tamil Bergen ble etablert i 1991 og har vokst fra en timers sending til tre timers sending pr uke. Lokalradioen sender via Studentradioen i Bergen og Radio Tamil kan høres på FM, DAB, Webradio og sosial medier. Sendingene går i luften om onsdager kl.17.00 til 18.00 og søndager kl.17.00 til 19.00.

– Gjennom Radio-gruppens virksomhet har vi fått erfare at radio er blitt et viktig instrument for nøytral informasjon for å motivere barn og ungdom til kulturell liv, leve i ett fellesskap blant tamiler og med nordmenn uavhengig av politiske grupperinger, hudfarge og rase. Det sier Antonipillai Julius, som er daglig Leder for Radio Tamil.

Han forteller om 30 fantastiske år med mange gode sendinger, men de har også møtt masse utfordringer spesielt under krigen i Sri Lanka.

– Gjennom Radio tamil gir vi oppdaterte nyheter fra hjemlandet, Norge og verden over, underholdningsprogrammer, debatter, osv. Samtidig har Radio Tamil vært engasjert i å sende til sine lyttere samfunnsnyttige temaer som kultur, religion, identitet, likestilling, utdanning, arbeid, ungdommer og problemer knyttet til ungdomsmiljø osv, forteller Antonipillai Julius til lokalradio.no.

– I år 2021 hadde vi planlagt å markere vårt 30 års jubileum med mye kulturelle innslag, men dette må stå på vent på grunn av Korona, sier radiosjefen med tungt hjerte.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar