Frode Stian Andersen i studio. Foto: Radio Telemark
Radionyheter

Radio Telemark legger ned

På fjorårets siste dag kom det en trist melding fra Telemark. Lokalradioen i Notodden, Radio Telemark, opplyste at de hadde hatt sin siste sending. 

– Vi har rett og slett hatt et møkkaår. Det har gått dårlig med salg av reklame og bingo som gjør at vi har sittet med en del utfordringer, sier daglig leder Frode Andersen.

Radio Telemark startet opp som Radio Notodden for fem år siden, og skiftet navn i 2015, da de også overtok frekvensene til Radio Midt-Telemark, som opprinnelig sendte fra Bø.

– Det er med stor sorg jeg må meddele at Radio Telemark (RT) legger inn årene og stanser driften ved nyttår, fortalte ansvarlig redaktør i Radio Telemark, Frode Stian Andersen til lokalavisa Telen på nyttårsaften.

Han fortalte at kanalens regnskaper endte på et underskudd på 90.000 kr fra 2015 og et noe større nå inneværende år, altså da 2016.

Andersen har imidlertid ikke gitt opp og håper fortsatt å komme på lufta igjen:

– Jeg vil ikke si at vi legger ned for godt. Vi håper jo at vi kan finne en ny eier, partner eller investor slik at økonomien faller på plass, sier han til Telen.

På Radio Telemarks Facebook-sider fant vi følgende melding:

– Snart stilner musikken fikk siste musikalske strofen ut på eteren her fra Radio Telemark i kveld. Nå er det stille.

Jeg må takke for alle gode ord vi har fått på sendingen i dag, engasjementet er stort og vi håper selvfølgeligvis at det er en mulighet for å få oss tilbake på luften.

Jeg vil rette en stor takk til Joker Meaksmoen og Pizzabakeren Notodden for deres støtte i hele 5 år! Fantastisk er dere! Folkens støtt opp om disse to bedriftene dem har støttet oss siden oppstarten! Det er også mange andre bedrifter som har støttet oss i disse to årene vi har drevet som Radio Telemark og en stor takk til disse også.

En spesiell takk til Solveig Johansen, Frank Mathisen, Kjelfrid Hagen, Reidun Hørte, Frank Hansen, Tone Synnøve Bakkåker, Aud Irene Bergene, Ingrid Øia, Mortem Johnsen, Arne Høydal, Vibeke Melteig Kristiansen, Gunnhild Johansen og en annonym giver som alle har bidratt med pengegaver til Radio Telemark.

Det er med et tungt hjerte jeg skrur av senderen her i studio nå, men vit at om det er muligheter så kommer vi tilbake. På vegne av alle som har jobbet hos oss i Radio Telemark vil vi ønske alle sammen et riktig godt nyttår.

Med et tungt hjerte.

Frode Stian Andersen
Ansvarlig redaktør

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar