Geir Friberg er daglig leder i Radio Grenland og Radio Tønsberg
Radionyheter

Radio Tønsberg tar over i Larvik

Larvik Kristne Radio har lagt ned sin virksomhet og Radio Tønsberg har tatt over.

Det var pinsemenigheten Betania som har sendt lokalradio i Larvik gjennom nesten 40 år på FM 107,1.

De siste årene har de sendt døgnet rundt, men nyttårsaften var det slutt:

– Det er en tid for alt. Vi skulle gjerne drevet mye mer, og det er et stort potensial for å gjøre mer, men det står på arbeidskapasiteten, forteller redaktør for Larvik Kristne Radio, Morten Lindhjem til lokalavisa.

Hensikten med radioen var aldri å tjene penger, men å nå fram med det kristne budskapet. Redaktøren mener det er vemodig å legge ned, men han mener at det ikke lenger var grunnlag for videre drift.

– Det ble en avveining av mange forskjellige faktorer. For det første er det tungt økonomisk å drive en sånn type radiokanal som det vi har gjort, for vi er veldig avhengig av frivillighet, forteller Lindhjem til Østlandsposten.

Det er Radio Tønsberg som overtar etter Larvik Kristne Radio. Det gjelder blant annet ansvaret for anleggskonsesjonen. På frekvensen er det flere nisjekonsesjoner: Radio Larvik, Radio Clasico og Kurer. Radio Tønsberg vil fortsatt hete Radio Tønsberg på lufta, selv om de altså nå også sender i Larvik:

– Vi er et tradisjonsrikt konsern, så vi vil holde på navnet Radio Tønsberg, sier daglig leder Geir Friberg.

Radio Tønsberg har vært tilgjengelig på DAB i Larvik, men Friberg er godt fornøyd med å komme på FM:

– Den siste undersøkelsen viser at nesten 38 prosent av bilparken i Vestfold fortsatt er uten DAB-radio. Nå har vi nærmest full FM-dekning i Vestfold, som også vil gi en dobbeltdekning for DAB-lytterne våre, sier han til Østlandsposten.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.