Terje Solbakken Foto: Radio Toten
Radionyheter

Radio Toten i kommentator-samarbeid med OA

Lokalradioen Radio Toten har inngått kompaniskap om overføring av kampene til Raufoss i OBOS-ligaen. Det fører til at to svogere blir kommentatorer. 

De har tidligere holdt seg til hvert sitt medium; Terje Solbakken på radio og Knut Befring som avisskribent eller tv-kommentator. Nå slår de to svogerne seg sammen og blir å høre på radio, skriver OA i et oppslag om samarbeidet.

Bakgrunnen er at Oppland Arbeiderblad, lokalavisa i området og Radio Toten har inngått samarbeid om lydoverføring av kampene til Raufoss i OBOS-ligaen. Debuten skjer allerede søndag i bortekampen mot Nest-Sotra.

Samarbeidsavtalen betyr at fotballinteresserte OA-lesere får kamprapportene live og i opptak på Oa.no. Radio Toten sender på sine faste frekvenser på FM-nettet.

– Dette blir bra. Terje Solbakken har levert strålende på Radio Toten. Nå får også OAs lesere både på og utenfor Toten oppleve ham, sier digitalredaktør Erik Børresen til sin egen avis.

Terje – som er tvillingbroren til Knuts samboer, Karin – er viden kjent for sine svært engasjerte kommentarer på overføringene av Raufoss-kampene på Radio Toten.

Det har han gjort helt siden 1998, da Raufoss seriedebuterte mot Hødd på bortebane. Solbakken var også da i støtteapparatet til Raufoss, og trener var Dag Opjordsmoen.

– Jeg hadde med meg en diger mobiltelefon og skulle ringe ned og rapportere hvis det skjedde noe. Etter sju minutter fikk Hødd straffe og jeg ringte ned til Arne Halvorsrud som satt i studio. «Du, kan du ikke bare fortsette å beskrive det som skjer etter straffesparket?» spurte han.

Siden har Solbakkens stemme vært å høre på Radio Toten under nesten alle Raufoss-kampene, skriver OA om det som skjedde. Nå får han altså selskap av Knut Befring i kommentatorbua.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN I OA

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar