Radionyheter

Radio Tromsø på DAB over hele landet?

En pussig feil har oppstått på enkelte bilradioer som gjør at det virker som om Radio Tromsø og andre lokalradioer har tatt over alle DAB-kanaler. 

Audi E-tron var landets mest solgte bil i fjor, med 8.773 solgte modeller. I løpet av forrige uke opplevde E-tron-eiere landet rundt et kuriøst problem. Når de slo på radioen i bilen, fikk de inn logoen til Radio Tromsø, uansett hvilken radiokanal de lyttet til. En av de som opplevde dette var redaktør i Varden, Tom Erik Thorsen, som er eier av en Audi E-tron:

– Det rauset inn med meldinger fra andre folk som hadde opplevd det samme problemet, i den grad det kan oppleves som en problem, sier Thorsen til iTromsø. Han sjekket og alle kanalene på bilradioen viste samme logo, nemlig Radio Tromsø sin logo.

Sjefen i Radio Tromsø, Jan Johnsen, hadde hørt om “problemet”, men hadde ingen umiddelbar forklaring på fenomenet:

– Det viser seg at eierne først fikk inn vår logo, så logoen til Radio Grenland og så Radio Sandnes, forteller Johnsen til itromsø.no – Vi elsker promotering, men det får da være grenser, utbryter han.

Johnsen er klar på at Radio Tromsø ikke har foretatt seg noe i forkant av denne forandringen. Lokalradioen sender kun på sitt eget DAB-nett i Troms og Finnmark, men feilen er rapportert over hele landet.

Den tekniske forklaringen kan ligge i at det har oppstått en feil hos selskapet som leverer metadata, som f.eks logoer, til bilradioer over hele verden. Det kan også ha vært en datasvikt hos streamingtjenesten Radioplayer, som er blant få ting de tre nevnte lokalradioene har felles. Ingen av teoriene er foreløpig bekreftet

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar
  • Hei, det ser ikke ut til at feilen er rettet opp. Jeg har en spltter ny eTron som nettopp viser Radio Tromsø sin logo for alle NRK kanalene. Den gjør det fortsatt. Vet dere når det blir fikset?

    Mvh

    D, Myhre