Dekningsområde for FM og DAB for Radio Trøndelag
Radionyheter

Radio Trøndelag på lokal DAB

Også Radio Trøndelag er nå å høre på det lokale DAB-nettet i Trøndelag, som vil gi lokalradioen en større dekning enn det de har på FM.

– Det er stort for oss at 90 prosent av alle husstandene i Trøndelag nå kan høre oss via FM, nett og DAB, sier Thomas Küverling som er daglig leder i Radio Trøndelag og Budstikka Media Trøndelag SA.

Fram til i mai i år har lytterne kunnet høre på Radio Trøndelag på FM og på nett. Nå kan de også lytte via DAB.  – Lytterne kan fortsatt høre oss via FM og nett, men nå når vi også radioapparat med DAB, fortsetter Küverling.

RADIO Trøndelag har «forsynt» lytterne i Trøndelag gjennom FM og nettradio med sitt populære program og radiobingo på tirsdager, i mange år. På grunn av svært restriktivt regelverk, er det ikke mulig å bygge ut FM nettet til et helhetlig dekningsområde i Trøndelag. En logisk konsekvens er derfor å utvide med digital radio (DAB), mener Küverling:

– FM nettet skal utvides noe, i de rammene som er tillatt, med nye sendere på Hitra og i Meldal. Med disse to senderne er toppen nådd, nye og andre konsesjonsområder er ikke tilgjengelig, sier han.

DAB dekningen strekker seg stort sett i det sørlige Trøndelag som for eksempel Selbu, Røros, Tydal, Melhus, Midtre Gauldal og selvfølgelig Trondheim kommune.

Radio Trøndelag har et godt utbygd FM-nett nord om Trondheim.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar