Jonas Bording i Radionyhetene. Foto: Håvard Smeland
Radionyheter

Radionyhetene med egen satsing på lokal DAB

Radionyhetene, som leverer nyheter og diverse tjenester til lokalradio, har nå også tatt på seg ansvaret for utbyggingen av lokal DAB i Aust-Agder.

Jonas Bording i Bording Media er eieren og driver Bording Media, et firma som blant annet står bak nyhets og programtjenesten Radionyhetene.

Bording Media har nå også søkt om og fått konsesjon for å bygge ut det lokale DAB-nettet i Aust-Agder, der Bording driver sitt firma fra:

– Jeg merket meg at konsesjonen var ledig, og at perioden med direktetildeling nærmet seg slutten i 2016. Samtidig var det klart tildelingen av støttemidler til utbygging av DAB-nett ville bli prioritert. Det var litt for spennende til at jeg klarte å la det ligge, sier Bording.

Han søkte også Medietilsynet om støtte til utbygging og fikk i den siste tildelingsrunden 1,2 millioner kroner. Han har planene klare får utbygging:

– Planen er å ha det operativt til NRK slår av sine FM-sendere i Agder 21 juni. Vi er med smått og stort i samtaler med mellom 5 og 10 aktører, sier han til lokalradio.no.

Det er plass til langt flere lokalradioer enn før, og det er mindre krav og restriksjoner til hvordan de skal drives. Kapasiteten er stor – og alle som har kritisert lokalradioer kan nå selv starte opp og vise hvordan det skal gjøres, sier Bording med et lurt smil.

Jonas lar seg også begeistre av at det nå er mulig å lage “seminasjonale nett” av de lokale DAB-blokkene uten begrensninger på tiden man kan “samsende”. – Jeg tror vi vil se mer av det i tiden fremover. Det blir veldig spennende å se hvordan radiotilbudet i Norge ser ut om noen år, sier han.

Bording er først og fremst kjent for å lage nyhetssendinger hver time som sendes på diverse radiostasjoner i Norge. Nyhetene er 2 minutter lange og inneholder siste nytt fra inn og utland.

– Men, vi produserer også lokale nyheter for bestemte områder, programstikk, avisrunde, værvarsel osv. De fleste stasjoner har avviklingsprogrammer som gjør det mulig å automatisk putte inn disse elementene slik at sendinger kan automatiseres – men likevel være oppdaterte og relevante. Jeg pleier ofte å hjelpe til med å få det tekniske til å fungere, forteller Jonas Bording.

Han utelukker ikke at han selv kommer til å starte nye radiostasjoner, men sier til lokalradio.no at han vil prioritere arbeidet med Radionyhetene.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar