Jonas Bording i Radionyhetene. Foto: Håvard Smeland
Radionyheter

Radionyhetene utvider med ekstrasendinger

Radionyhetene, som leverer riks- og utenriks-nyheter serverer ekstra nyhets-sendinger i disse krisetider. 

– Det er i en spesiell og krevende tid på flere måter. Bransjen vår har en viktig rolle å ivareta ved å informere og oppdatere lytterene, sier redaktør Jonas Bording.

– Radionyhetene gjør det vi kan for å levere gode og relevante nyhetssendinger. Som et bidrag i en periode fremover kommer vi derfor til å sende ut nyheter også til 07:30 og 08:30, skriver Bording i en mail som er sendt ut til lokalradioene.

Radionyhetene har i over 10 år levert riks- og utenriks-nyheter til norske lokalradioer, en tjeneste som kan høres over hele landet. Nyhetene blir oppdatert hver dag fra 06 til 18 med litt kortere åpningstid i helgene. I tillegg serverer Radionyhetene sport, avisrunde og flere tilleggstjenester.

I det siste har Radionyhetene også gjort flere avtaler som gjør at nyhetsdesken har tilgang til mer lydmateriale, som for eksempel intervjuer og pressekonferanser i både inn- og utland.

Nyhetene lastes ned automatisk i alle radiostasjoner, og blir avspilt automatisk på en slik måte som passer den enkelte lokalradio. Selve nyhetssendingene går ikke direkte, men produseres og oppdateres få minutter før den går på lufta.

Radionyhetene drives av Jonas Bording, som blant annet har erfaring fra P4 og med seg har Bording fire medarbeidere som jobber på forskjellig tidspunkt og ukedager. Mange vil sikkert ha hørt stemmen til Endre Lundgren, som har fast morgenvakt i nyhetsavdelingen.

I tillegg til nyheter har Radionyhetene et søsterprosjekt som leverer programinnhold til mange forskjellige lokalradioer. Det er nå 3 programledere som leverer mer normale sendinger med diverse innhold, både lokale aktualiteter og mer generell underholdning. Dette kommer også automatisk til radiostasjonene og blir stadig mer populært.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar