Johnn Hardang Foto: P7
Radionyheter

Radiopastor ønsker mer offensiv holdning til DAB

Radiopastor Johnn Hardang i P7 Kristen riksradio ønsker en mer offensiv holdning til DAB hos kristne radioaktører. Samtidig minner han om at de aller fleste lokalradioer fortsetter på FM

Som kjent skal rikskanalene i Norge etter planen begynne slukkingen av sine FM-sendere i januar neste år. Samtidig blir de store kommersielle lokalradioene i storbyene tvunget av lufta, mange av dem mot sin vilje. Det er likevel 199 lokalradioer i Norge, de aller fleste, som fortsetter å sende på FM, minst fram til 2022. Noen av disse har fått økonomisk støtte til å starte utbygging av lokale DAB-nett.

Daglig leder Johnn Hardang i P7 Kristent Riksradio, som også kalles radiopastor, har gjennom sin jobb god kjennskap til radio i kristen sammenheng. Han kan ikke se at det foreløpig er noe skred av stasjoner som satser på DAB:

– Inntrykket mitt er at mange stasjoner har en strategi på at de skal bli værende på FM. De er også innforstått med at myndighetene legger til rette for at de fortsatt kan være det, men for noen radiostasjoner finnes det ikke noe alternativ. En del områder er nemlig ikke DAB -systemet bygget ut, forklarer Hardang til avisen Dagen.

P7 Kristen Riksradio er allerede på DAB+ både i Bergen og Oslo. Det skjer gjennom Kystradioen og Kristen riksradio.

– For P7 Kristen Riksradio er det viktig å være der folk er. Går 95 prosent av lytterne fra FM til DAB, må vi også følge etter, sier Hardang til avisen.

Han er på ingen måte imponert over teknologien, men mener samtidig at mange lokalradioer, de kristne inkludert er for passive til DAB:

– Hvis du spør om jeg mener dette er en god måte å sende radio på, tror ikke DAB er den beste teknologiske løsningen for radiodrift i Norge. Men når myndighetene har valgt å gå for en slik løsning, bør lokalradioene etter min mening ta dette på alvor. Jeg skulle derfor ønske at det var en noe mer offensiv holdning til DAB i det kristne radiolandskapet, sier Hardang.

LES HELE SAKEN I DAGEN

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar