Johnn Hardang Foto: P7
Radionyheter

Radiopastoren går av med pensjon

Den legendariske radiopastoren, Johnn Hardang, kjent fra blant annet P7 Kristen Riksradio, har gått av med pensjon. 

Mange kjenner navnet Johnn Hardang fra de populære programmene «Sanger vi aldri glemmer» og «Vindu mot livet» på P7. Hardang begynte med sistnevnte program i 2003. Fem dager i uken sendes programmet på mer enn førti norske lokalradiostasjoner. Programmene er også tilgjengelige på internett.

Men, det er kanskje ikke fullt så kjent at han vokste opp på Notodden. Og, at både hans far og farfar var predikanter og at kallet har gått i arv. I tillegg til radio har han også vært på TV og skrevet bøker og ikke minst vært aktiv som predikant:

– Jesus har synliggjort, ikke bare med ord, men i handling, at er det et sted jeg er elsket, så er det hos ham. Han elsket ikke med en kjærlighetserklæring formulert i en setning. Han strakte hendene ut og lot seg spikre fast til et kors, sier Hardang til Norge i dag.

I 2005 holdt Kristen Riksradio på å gå konkurs. Hardang tok arbeidet på sine egne skuldre og satt opp en fremdriftsplan. Den innebar blant annet å ha 1 millioner kroner på bok etter tre år. Han startet på null, uten gjeld, men heller ingen egenkapital.

– Du kan tro at jeg forteller eventyr, men du kan få se kontoutskriften. 31. desember det tredje året. Da stod det 1.007.000 kroner på konto. Da sa jeg til min sønn at vi ikke måtte være i tvil om at dette var Guds håndtrykk på avtalen, sier Hardang til Norge i dag og smiler.

 I 2013 fikk han Hedersprisen fra Kristent Radioforum for hans arbeid. Kristent Radioforum er et interessefelleskap som søker å ivareta og fremme det kristne lokalradioarbeidets særlige behov. Hardang sier at han var veldig glad for prisen:

–  P7 var da primært en programleverandør og vi leverte programmer til 50-60 radioer som ville sende kristne program. Det at alle disse anerkjenner det du har gjort det er på en måte et håndtrykk som sier: «Johnn, du har nådd frem med det du har laget. Det er folk der ute som hører på deg, og vi som radioarbeidere som er i kontakt med lytterne, anerkjenner det du har gjort». Det er jo klart at det er oppmuntrende, og en stor grunn til takknemlighet, sier Hardang til Norge i dag.

Hans sønn følger i farens fotspor. Han skal være med å bygge opp et radionettverk i Asia. Potensielt kan man da nå om lag 2 milliarder mennesker med evangeliet.

LES HELE PORTRETTINTERVJUET HER

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar