Radionyheter

Radioplayer lanseres i flere land

Radioplayer, som mange lokalradioer i Norge samarbeider med, blir stadig større. Nå lanseres tjenesten i tre nye land, deriblant Sverige. 

Radioplayer ble startet som et samarbeid mellom BBC og de kommersielle radiostasjonene i Storbritannia for å ha en plattform for digital lytting via internett.

For flere år siden kom Radioplayer til Norge og mange norske lokalradioer er tilgjengelig via Radioplayer.

I fjor ble Radioplayer Danmark startet opp og nå er det klart for det samme i Sverige, samt i Nederland og Frankrike. Dermed er det totalt 14 land som benytter plattformen Radioplayer.

I Sverige har Radioplayer støtte fra de tre største aktørene, Sveriges Radio (SR), Nent Group og Bauer Media, som tilsammen står for over 90 % av lyttingen i Sverige. Radioplayer Sverige lanseres ved nyåret.

Det er nå særlig fokus på radio i bilen, der store underholdningssentere med internett-tilkobling er i ferd med å ta plassen for den tradisjonelle bilradioen. Radioplayer er allerede installert i en million biler i Europa.

Christer Modig, VP i Nent Group sier: – Når radioen nå skal bli digital er det svært viktig at radio beholder plassen sin i dashbordet i bilen. Ettersom alle bilprodusenter har fokus på hvordan dashbordet skal fungere i fremtiden er det viktig at Radioplayer gir dem muligheten til å integrere svenske radiokanaler i opplevelsen.

Radioplayer har en app som gjør at bilradioen selv velger signalet som er best, uavhengig av om det kommer fra FM, DAB+ eller internett.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar