Radionyheter

radiOrakel markerer kvinnedagen med appeller

I anledning den internasjonale kvinnedagen har den kvinneradioen radiOrakel i Oslo invitert en rekke kvinner som er med og markerer dagen. 

– I snart 40 år har radiOrakel hatt som ett av sine vikigste mandater å farge offentligheten rosa. Slik begynner RadiOrakel sin beskrivelse av markeringen.

– I år, i anledning den internasjonale kvinnedagen, har vi invitert en rekke kvinner til å skrive og holde en appell her på radioen, opplyser lokalradioen. De understreker at appellene uttrykker de respektive talernes meninger, og hva de mener er viktige kampsaker i anledning den internasjonale kvinnedagen.

– Vi er svært stolte over denne rekken av bidrag og dypt takknemlige til alle som har deltatt!, skriver radiOrakel

Appellene blir sendt på radiOrakel flere ganger i løpet av mandag 8. mars 2021, fra klokken 10-11 og klokken 19-20. I løpet av denne timen får dere gleden av å høre:

  • Lene Chatrin Hansen, mor og feminst
  • Motmakt, innlest av Cecilie Pérez
  • Silje Karine Muotka, rådsmedlem i Sametinget og presidentkandidat for NSR
  • Reduser husleia, innlest av Hanna Asefaw, Ingrid Andrea Holland, Tale Hammerø Ellingvåg, Sigrid Elise Høeg, Elin Espmark Wibe og Vjolla Elisa Emiri
  • Elisabeth Thoresen, leder av AAP-aksjonen
  • Tonje Havstad, transkvinne, pappa til fire og snart bestemor
  • Ingunn Gjerstad, leder av LO i Oslo
  • Rose Hammer, kunstnerkollektiv

radiOrakel beskriver seg selv som verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse, ifølge dem selv. Musikkprofilen dekker det meste av hva som er tøft og fint, alt fra de særeste pønkestemmer til hardslående country!

radiOrakels trofaste kontorrotter holder til i tredje etasje på Blitzhuset. Lokalradioen sender på FM 99,3 Mhz i Oslo-området.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.