Radionyheter

RadiOrakel søker etter ny redaktør

Verdens eldste kvinneradio søker etter ny redaktør. Det er ikke hvem som helst som kan søke på jobben!

– radiOrakel er verdens eldste kvinneradio, og har siden 1982 produsert eksperimentell journalistikk, nyskapende komikk og gravende hørespill; alt med en skeiv vinkling, som har gjort sendingene til en enestående radioopplevelse. RadiOrakel mottok Oslo bys kunstnerpris for 2018. Mange har brukt stillinger hos oss som springbrett til sin videre karriere.

Slik presenterer radiOrakel seg selv når de søker etter en ny redaktør. Kravene til søkeren varierer fra det opplagte til det mer kreative:

– Vi ser etter en kvinne, transperson, ikke-binær og/eller interkjønn person med interesse for presseetikk og mediemangfold som kunne tenke seg å få uvurderlig erfaring på verdens eldste kvinneradio. Vi ser etter noen med godt lederpotensiale og en lidenskap for feministisk journalistikk og god musikk.

Redaktørvervet er i utgangspunktet ulønnet, men kan lønnes med fakturerbart honorar, avhengig av midlene radioen har til rådighet. Redaktøren må kunne sette av 40% av tiden sin til dette arbeidet, og regne med at det blir noe kvelds- og helgeaktivitet.

Redaktøren i radiOrakel har det formelle ansvaret for sendeplanen og flere andre viktige oppgaver:

– Sammen med redaksjonsrådet følger du opp den journalistiske og etiske kvaliteten til de enkelte programmene og sørger for at ingen av programmene bryter med radioens vedtekter eller verdier. Redaktør har ansvar for podkast-timene.

Redaktøren har ansvar for å bli kjent med de forskjellige programmene og de som jobber på radioen slik at du kan skape et godt sosialt og faglig miljø.

Redaktøren deltar i søknadsprosesser om prosjektmidler og driftsstøtte, og følger opp at prosjektene blir gjennomført og rapportert på. Dette gjøres i samarbeid med daglig leder og styret.

Det står ikke noe søknadsfrist i utlysningen, men den er datert 22. mai 2019, så det bør være noen dager igjen for de som vil søke.

HER KAN DU LESE MER OM STILLINGEN

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar