RadiOrakel 2016 Foto: radiOrakel
Radionyheter

RadiOrakel utvider sendetiden på FM

Det blir på ingen måte stille på FM-båndet, heller ikke i Oslo, selv om noen lokalradioer forsvinner sammen med rikskanalene. RadiOrakel er blant de som nå satser mer på sin FM-kanal. 

Onsdag slo NRK av sine FM-sendere i Oslo-området, sammen med Akershus, Vestfold og Østfold. I desember skrur P4 og Radio Norge av sine FM-sendere.

De aller fleste lokalradioer får fortsette å sende på FM minst til 2022, men noen lokalradioer velger selv å forlate FM nå. Det gjelder studentradioen Radio Nova og minoritetsradioen Radio Tamil.

Men, dette betyr økte muligheter for andre lokalradioer. RadiOrakel, som delte frekvens med de to nevnte lokalradioene, utvider nå sin sendetid på FM 99,3 Mhz.

RadiOrakel vil fortsette sendingene sine fra toppetasjen på Blitzhuset i Pilestredet, som før, og håper at mange fortsatt bare har FM-radio, for eksempel i bilen:

— Vi har bestemt oss for å fortsette på FM. DAB er dyrt og har veldig mange kanaler. Det fremstår veldig kommersielt sammenlignet med FM. Vi er redd for at vi vil forsvinne i mengden. Nå håper vi i stedet at noen FM-lyttere hopper over til oss via FM-radioen bilen, i øreklokkene eller hjemme på kjøkkenet, sier Tori Aarseth til Vårt Oslo.

Lokalradioen vil nå satse på morgensendinger fra klokka sju hver ukedag, med Democracy Now. Fra kl åtte til ni sender de ulike podcaster (en time seinere på lørdag og søndag).

— Vi i radiOrakel vil fortsette vår redaksjonelle linje og løfte frem kvinnestemmer, vi vil spille musikk som ikke kommer så lett til hos andre radiokanaler og sende reportasjer fra hele verden. Gjerne den verden som ikke blir presentert så ofte hos de store radiostasjonene. Vi søker gjerne reportasjer med en overraskende vinkling, forteller redaktør Aarseth til vartoslo.no

LES MER OM DETTE

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar