Jan Erik Steen, FOTO: Per Magne Moan, Nea Radio
Radionyheter

Radioreklame fikk skjenkekontrollen til å rykke ut

Sjefen på Radio og fjernsynsmuseet i Sjøbygda i Selbu, Jan Erik Steen, er lettere irritert etter at skjenkekontrollen nylig kom på besøk til museet. Supperåd, sier Steen.

Årsaken til besøket var en lydreklame på Nea Radio og en tekstreklame på facebook, der det ble opplyst at besøkende får servert sprit både ved inngangen og utgangen.

Steen sier til Nea Radio at han sikter til utsatt håndsprit ved ytterdøra. Dette mente skjenkekontrollen var brudd på alkoholreklameforbudet.

I et brev til Selbu kommune foreslo Steen å gjøre om ordlyden til håndsprit, men heller ikke det var innenfor reglementet.

– Vi åpnet museet etter koronakrisen for tre uker siden og annonserte litt på radio og facebook. Og for å spe på med litt humor oppe i denne svarte tida som korona representerer, så måtte vi jo si litt om spriten, som er avgjørende i alle sammenhenger. Og så var vi ukloke nok til å si at det serververes sprit både ved inngang og utgang. Det er en av de syv dødssynder, sier han og mener ordet sprit ikke må nevnes.

– Da blir det reklame, sier han og opplyser at det er lov å si at de har håndsprit, men ikke at de serverer dette.

– Dette er en avlegger av supperådet som var store på 70-tallet sier Steen.

Nea Radio har forelagt saken overfor Selbu kommune, som ikke ønsker å komme med noen kommentar i saken.

Vi gjør oppmerksom på at Jan Erik Steen er styreleder i Nea Radio.

HØR INTERVJU MED STEEN PÅ NEARADIO.NO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar