Thomas Birkeland Berntsen, Line Truberg og Madelene Andersen. Foto: privat
Radionyheter

Rånerpodden fra studio på Toten

– Det er mange podkaster om bil, men ingen om råning. Det sier Thomas Birkeland Berntsen, Line Truberg og Madelene Andersen, som lager Rånerpodden fra studioet til Radio Toten.

– En råner er en som er glad i bil og som liker å være sosial med andre med samme interesse, slår Berntsen fast overfor Oppland Arbeiderblad.

Det finnes mange podkaster om bil, men ingen om råning. Det fant Thomas Birkeland Berntsen ut da han en dag for noen uker siden fikk en forespørsel fra Alexander Bryntesen på Radio Toten om han ikke brant inne med en idé til en podkast.

Det gjorde han, og noen snapper senere til Line Tuberg og Madelene Andersen, var ideen til Rånerpodden klar til å rulles ut av garasjen og inn i studio, skriver OA.

– Jeg og Thomas Berntsen jobber begge på “klubben” (Fyrverkeriet Ungdomshus) i Vestre Toten. Radioen har tidligere fått midler til produksjon av podcast for ungdom, der planen er å rekruttere flere yngre til å lage innhold. Det forteller Alexander Bryntesen i Radio Toten til lokalradio.no.

I Rånerpodden forteller trioen at de ved siden av å diskutere bil og rånerkultur i studio, også ønsker å involvere lytterne i podkasten. Gjennom de faste programpostene «ukas bil», «ukas sau» og «ukas råner», håper vertene å få inn forslag på verdige kandidater i de mer eller mindre flatterende innslagene.

– «Ukas bil» er selvforklarende, «ukas sau» går til folk som utmerker seg negativt i trafikken, mens «ukas råner» går til en eller ei som utmerker seg positivt, forklarer gjengen til lokalavisa.

–  Radioen har alltid åpne dører når folk med talent har lyst til å bidra med noe. Et viktig element for at radioen skal kunne få flere yngre lyttere er å skape et miljø. Rånerpodden er genialt med tanke på at det er mye råning på totenbygda, og at vi kan nå flere nye lyttere, sier Bryntesen.

– Vi har noen lignende prosjekter på radioen allerede, for eksempel Damelaget, som blir laget både som en podcast/et radioprogram! (tradisjonelt prateprogram uten musikk), sier han til lokalradio.no

Flere nye podcaster/radioprogram kommer på nyåret. For endel år tilbake ble det laget en gratisavis på Gjøvik “Exact”. Nå skal folka bak denne lage radio hvor de forteller mer om historien og avisa.  Det er snakk om Frode Hermanrud i OA og Kenneth Dalby som driver Kaffka på Gjøvik, begge jobbet i Radio 3 på Gjøvik for lenge siden.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.