Hanne Fjeldberg og Tommy Novik er Radio 3 Bodøs ansatte. (Foto: Pål Lomeland)
Radionyheter

Reddet av leger med vinkelsliper

Tommy Novik i Radio 3 Bodø opplevde en sommer med mer dramatikk enn de fleste. Han ville bare prøve en ring, men endte på sykehus. 

Novik, som til daglig er kjent som programleder i lokalradioen Radio 3 i Bodø, har fått nok av ringer for en stund, etter sommerens viderverdigheter.

Han kjøpte seg en stålring, som han først prøvde på ringfingeren, men det der skulle jo egentlig forlovelsesringen være. Derfor prøvde han blant annet høyre langfinger. Det skulle han ikke gjort.

Ringen var nemlig umulig å få av igjen. Etter flere desperate forsøk med såpe, zalo, babyolje, kaldt vann, massasje og tråd måtte han søke profesjonell hjelp. Han gikk først til gullsmeden, men han kunne ikke hjelpe, så var han innom både fastlege og legevakt før turen endte på Nordlandssykehuset.

På Nordlandssykehuset var hele sju leger involvert og de prøvde mange forskjellige metoder. Etter gjentatte forsøk med den såkalte trådmetoden fant legene ut at de måtte gå hardere til verks. Legene hentet noe som lignet en multidrill med vinkelsliper på, forteller Novik til Dagbladet:

– Det tok veldig lang tid, og stålet i ringen ble vanvittig varmt. Legene måtte stoppe å sage hvert tiende minutt på grunn av varmen.

Men etter flere dager med til tider store smerter kom ringen til slutt av og Novik kommer ikke til å prøve igjen med det første:

– Jeg skal ikke ha flere ringer. Bare eventuelt en giftering, sier han til Dagbladet.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar