Illustrasjon. Foto: Pixabay
Radionyheter

Rogaland best på lokalradio

Rogaland er fylket der lokalradio gjør det best. Det viser lyttertallene fra TNS Gallup for fjerde kvartal 2015. 22 % av innbyggerne i Rogaland hører på lokalradio daglig.

I Rogaland er dermed lokalradio større enn både P4 (21%) og Radio Norge (12%). Faktisk er lokalradio totalt ikke så veldig langt bak NRK`s distriktssending (27%) i Rogaland. Det er Radio 102 i Haugesund og Energy Stavanger som veier tyngst på lyttertallene.

Sørvest-Norge er generellt et godt område for lokalradio, for på andreplassen på denne lista finner vi Vest-Agder, der 19 % hører på lokalradio daglig. Det betyr at lokalradio helt sør i landet er større enn Radio Norge (14%) og bare såvidt mindre enn P4 (22 %)

Lyttingen på lokalradio er også god i hovedstadsområdet. I Oslo og Akershus hører 18 % på lokalradio daglig, og lokalradio er dermed større enn både p4 (17%) og Radio Norge (11%). Lokalradio er faktisk omtrent like populær som NRK Østlandssendingen (20%).

Sør-Trøndelag må nevnes spesiellt, ettersom man her finner Nea Radio, som ligger øverst på lokalradio Topp 20. Trønderne kommer inn på fjerdeplass på denne listen, med 17 %. Noe av årsaken er at Nea, til tross for solide lyttertall, nødvendigvis ikke dekker hele fylket. Men Lokalradio i Sør-Trøndelag er likevel mye større enn sine kommersielle konkurrenter, P4 har bare 11 % og Radio Norge 10 % oppslutning.

Fylkene som har lavest oppslutning om lokalradio er Sogn og Fjordane (4%) og Nordland (5%). I disse fylkene er NRK`s distriktsseninger svært dominerende. I Sogn og Fjordane har NRK Distrikt hele 47 % og i Nordland 34 %. De kommersielle kanalene ligger mer rundt sitt eget landsgjennomsnitt.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar