Stavanger
Radionyheter

Rogaland beste lokalradio-fylke

Rogaland er fylket der lokalradio gjør det aller best om dagen. Det viser lyttertallene fra Kantar TNS. 3 av 10 innbyggere i Rogaland hører daglig på en eller flere lokalradioer.

I 4. kvartal 2017 hørte 29 % av befolkningen i Rogaland på lokalradio. Det viser lokalradioundersøkelsen fra Kantar TNS. Det gjør fylket til det beste i lokalradio-sammenheng. 

Tallene er spesiellt imponerende når man tar i betraktning at de store kommersielle lokalradioene i Stavanger og Sandnes ikke fikk lov til å fortsette på FM på grunn av rikskanalenes FM-slukking.

På den annen side har Rogaland sterke lokalradioer som Radio 102 i Haugesund og Jærradioen i sør-fylket.

Lokalradio er også den aller største  kanalen i Rogaland. NRK P1 har bare 23 % oppslutning i det samme fylket. P4 er den største kommersielle rikskanalen med 11 %.

Hedmark er nummer to på lista, med suksess-kjeden Hedmarksradioene som hovedårsak. Lokalradio totalt i Hedmark er også største radiokanal, med NRK P1 på bare 22 % og P4 på 13 %. Lokalradio har 26 %, så det lønner seg tydelig å sende på FM.

Bronse går til Telemark, der lokalradio totalt er like store NRKs distriktssendinger, på 24 %. den største kommersielle er P4 med bare 10 %

Nederst på listen finner vi Sogn og Fjordane, som i mange år har hatt en dårlig dekning av lokalradio. Det finnes gode lokalradioer i fylket, men det er mange steder i Sogn og Fjordane som ikke lenger har noe å høre på FM og tallene her gjelder hele fylket.

At Finnmark og Troms er blant de dårligste lokalradio-fylkene i landet har en enkel forklaring. Disse tallene gjelder 4. kvartal og rikskanalene sendte fortsatt på FM i nord i mesteparten av perioden. I de andre områdene har lokalradio generellt hatt en solid økning etter at de ble alene på FM, men denne effekten kommer først på de neste lyttertallene for de to nordligste fylkene.

 

OPPSLUTNING LOKALRADIO TOTALT PR.FYLKE 4. KVARTAL 2017

ROGALAND – 29 %

HEDMARK – 26 %

TELEMARK – 24 %

MØRE OG ROMSDAL – 23 %

OPPLAND – 17 %

VEST-AGDER 17 %

VESTFOLD – 16 %

HORDALAND – 14 %

AUST-AGDER – 14 %

BUSKERUD – 13 %

ØSTFOLD –  13 %

OSLO/AKERSHUS – 12 %

SØR-TRØNDELAG – 12 %

NORD-TRØNDELAG – 12 %

NORDLAND – 12 %

TROMS – 11 %

FINNMARK – 8 %

SOGN OG FJORDANE – 5 %

 

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar