Baard Danielsen i Radio Trondheim (Foto: Hilde Wormdahl)
Radionyheter

Rosenborg + Radio Trondheim = sant

Radio Trondheim har innledet samarbeid med Rosenborg om å overføre trønderlagets kamper i inneværende sesong. 

En avtale mellom 100-årsjubilanten RBK og et år gamle Radio Trondheim ble signert denne uken. Den gir Radio Trondheim rett til å kommentere RBKs hjemmekamper i Eliteserien på Lerkendal stadion, samt lage før- og etter kampen-radiosendinger. Det skriver radiokanalen i en pressemelding.

For den nystartede og offensive lokalradiokanalen er dette en unik mulighet til å nå ut til enda flere lyttere.

– Vårt mål vil bli å formidle det som skjer på gressmatta på Lerkendal på en så spennende, lokalpatriotisk og engasjerende måte som mulig, sier ansvarlig redkatør og morgenvert Baard Danielsen i Radio Trondheim.

LES OGSÅ: Nyeste tilskudd på lokalradiostammen

Danielsen har sammen med medeier Klaus Sonstad og styreleder Tommy Wikmark vært i samtaler med Rosenborg ballklub om radiosendinger fra kampene.

Klaus Sonstad, som selv har sesongkort og stiller på Lerkendal så ofte han kan, har kjent på savnet etter en “subjektiv, faglig sterk radiokommentator med et brennende hjerte for Rosenborg”. En som kan formidle det som skjer til de som vil være med – selv om de ikke er der.

– NRK radio har gode fotballsendinger, men de kommenterer alle kampene som spilles i Eliteserien. Jeg tror trøndere, skaptrøndere og alle andre RBK-supportere ønsker å høre kampen Rosenborg spiller – hele kampen – fra avspark og til dommeren blåser av. Ingen skal være tettere på RBK enn oss – du skal få høre alt som skjer, sier Sonstad.

Nå starter radiokanalen jakten på “stemmen” som skal gi folk opplevelsen av å være på kamp. Radio Trondheim har flere navn på blokka. Sendingene vil ellers krydres med fotballinteresserte trønderprofiler, med faglig tyngde og folkelig appell.

Organisasjonssjef i Rosenborg, Trond Alstad, ønsker Radio Trondheim velkommen.

– Vi håper og tror at Radio Trondheim vil lage en fotballopplevelse for de som hører på. Med høyt engasjement, innlevelse og masse følelser må det bli en god erstatning for de som ikke kommer seg til Lerkendal, sier han.

Radio Trondheim henvender seg til alle som er glade i Trondheim, men spisser skytset mot aldersgruppen mellom 30 og 65 år. Kanalen sender døgnet rundt og har egenproduserte direktesendinger alle hverdager fra seks om morgenen til fem på ettermiddagen, med lokalt innhold som et viktig våpen.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar