Martine Rand og Heidi Olsen Foto: NRK/Tonje Bergmo
Radionyheter

Røverradioen i samarbeid med NRK

Røverradioen, som er medlem av Norsk Lokalradioforbund, lager i høst en egen programserie som skal sendes på NRK P2. Sendingene produseres innenfor murene i norske fengsler med innsatte bak mikrofonen.

RøverRadion er Røverhusets hovedprodukt og er Norges eneste fengselsradio laget av og for innsatte. Den første sendingen ble kringkastet i Oslo fengsel i juni 2014.

RøverRadion har nå også redaksjoner i Bredtveit Kvinnefengsel og Sarpsborg Fengsel. Tidligere har sendingene gått på Radio Nova og som podcast på Soundcloud og  iTunes.

Nå skal Røverradion sendes på NRK P2 i beste sendetid. Hver lørdag i hele høst.

Hvordan er det egentlig å sitte i fengsel? Hva savner man når man sitter inne, og er det noe man savner når man slipper ut? Kan kriminelle skylde på en dårlig barndom for valgene de har tatt? Det er noen av temaene som debatteres.

– NRK P2 klipper en egen versjon, og målet er at dette skal være et interessant og berikende tilbud for lytterne. De som slipper til bak mikrofonen, har gjort en forbrytelse, men NRK er bevisst på at ofre for alvorlig kriminalitet ikke skal møte gjerningspersonen på lufta, sier kanalsjef i NRK P2, Ole Jan Larsen.

– NRK P2 ønsker å slippe til flere stemmer og åpne opp for et større mangfold av perspektiver og livserfaringer. Derfor velger kanalen å sende Røverradion som et ukentlig program, sier Larsen.

I Norge blir man dømt til frihetsberøvelse, men ikke til berøvelse av ytringsfriheten.

Ikke bare innsatte må svare på valgene de har tatt. Her blir både politikere og andre samfunnsaktører stilt til veggs og må svare på spørsmål fra de innsatte.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar