Illustrasjon (Foto: Pål Lomeland)
Radionyheter

Rundebordskonferanse om digitalradio

Radio Metro og Norsk Lokalradioforbund er blant flere som er invitert til en rundebordskonferanse radio i regi av Kulturdepartementet. 

– Dette er et bra iniativ, sier sjef for Metro-gruppen, Svein Larsen, som er en av de som er invitert til å være med på denne konferansen.

Dette er en såkalt Rundebordskonferanse som avholdes i Kulturdepartementet 16. oktober for kun spesiellt inviterte.

Det er ikke kjent hva som er foranledningen til at departementet ønsker å avholde en slik konferanse men den kommer etter en sommer der lyttertallene for riksradio har vært ekstrem lave og det er kommet politiske krav om at FM-nett bør bli slått på igjen. I tillegg har det vært mange som hevder at mangfoldet og konkurransen i radiomarkedet er uteblitt.

Larsen ser positivt på at både han og Norsk Lokalradioforbund er invitert til konferansen og han er nysgjerrig på høre hva myndighetene  kommer til å gjøre.

– Poenget nå er å se fremover, og forbundet har vedtatt hva de går inn for på landsmøtet slik at dette er på en måte avklart.

På konferansen er også NRK, P4-gruppen, Bauer Media, Telenor og Digital Radio Norge invitert.

De vil blant annet få høre om dekning og beredskap fra Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet og ferske tall fra Kantar TNS.

Medietilsynet skal redegjøre for statusen når det gjelder mangfoldet på radio etter digitaliseringen og Konkurransetilsynet skal si sin mening om konkurransen i radiomarkedet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar
  • Digitalradio Norge….? De heter vel ikke dette lenger? Omdømmet til Digitalradio Norge ble angivelig så frynsete at Torvmark valgte å melde inn nytt navn på foretaket til Brønnøysund. En ,merkelig handling dette, men nå heter jo foretaket Norsk Radio. At Medietilsynet skal “redegjøre” for status for radiomangfold etter tvangssteningen av FM kan jo bi interessant å høre på. Dessverre har Medietilsynet tapt all tillit når det gjelder troverdighet. Da kan dette bli en delikat farse. Vi får i det minste håpe at Konkurransetilsynet endelig har våknet i denne saken, og tar et realt oppgjør med hele prosessen. Hvis ikke sorterer også disse under KUD og Christensens kommando. Dette kan bli interessant.