Per-Egil Kolsrud og Mia Langås Flåta FOTO: Radio Hallingdal
Radionyheter

Så ble det påske likevel

Påskeradioen pleier å være et av årets høydepunkter i Radio Hallingdal. I år har turistene fått hytteforbud, men det stopper ikke lokalradioen, som er godt i gang med en litt amputert påskeradio.  

Radio Hallingdal går for full guffe også denne påsken, opplyser Knut Medhus. Det blir både egne påskesendinger og påskeauksjon.

– Koronatilstanden omkring oss har nok ført til halvering av annonseinntektene og nedgang i antal auksjonsgjenstandar frå næringslivet, men lysta til å by er ikkje vorten mindre ute hjå lyttarane!, forteller Medhus på epost til lokalradio.no.

– Me låg an til å få ein rekordpåske med tanke på auksjonar før Norge vart stengt ned – då vart det bråstopp. Hallingdal er jo landets største reiselivsregion så her merkast stoppen uhyre sterkt, forteller den tidligere redaktøren i lokalradioen.

Selv om mange ikke har mulighet til å komme til hytta si i Hallingdal er påskeradioen en tradisjon for mange som kommer utenfra. Derfor har lokalradioen utvidet kapasiteten på nettradioen sin, slik at de mange tusen lyttarne som vanligvis er i området i påsken kan følge Radio Hallingdal på nettradioen.

Selvsagt får unntaktstilstanden litt å si for lokalradioen, blant annet fordi ting må legges opp annerledes og med færre folk, men det er bare smil i Hallingdal om dagen likevel:

– Auksjonane er lagt om fordi me måtte redusere mannskapet ganske sterkt. No foregår auksjonane i ein kombinasjon mellom radio og Facebook sin kjøp og salg funksjon og det funkar vanvittig bra – folk byr som aldri før, sier Medhus og avslutter:

– Så summa summarun – her er sol og glede!!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar