Elever som står bak podkast på Nea Radio. Foto: Nea Radio
Radionyheter

Samarbeider om samisk podkast

Nea Radio har inngått et kreativt samarbeid med Aajege, samisk språk- og kultursenter som blir presentert i podkast-form. 

I forbindelse med samisk språkuke 19. – 25. oktober 2020 presenteres podkasten «Assjaldahkh – tanker i tiden» i samarbeid mellom Nea Radio, Røros videregående skole og Aajege. Alle episodene blir sendt på Nea Radio i løpet av språkuka.

Podkasten er laget av elever som har samiskopplæring ved Aajege og Røros videregående skole. Elevene hadde «podkast» som emne på samisk språk- og kultursamling nå i høst, og ungdommene valgte selv tema de ville snakke om, går det fram av en pressemelding fra Aajege

Dette resulterte i tre episoder med følgende tema: “Sosiale media og psykisk helse”, “Hvordan det er å være samisk ungdom idag” og “Minecraft for dummies». De to første episodene har innslag på sørsamisk og den siste nordsamisk. Ungdommene inviterer oss inn i deres samtale og refleksjoner rundt tema.

Podkastserien har følgende avsnitt:

  1. “Sosiale media og psykisk helse”
  2. “Hvordan det er å være samisk ungdom i dag”
  3. “Minecraft for dummies»

Malin Wilks, Stig Arne Somby og Toini Bergstrøm har hatt ansvaret for prosjektet ved Aajege. Mentor og inspirator har vært Patricia Fjällgren og tekniker Ketil Hage. Prosjektet er finansiert av Sametinget og Aajege. Stor takk til alle som har bidratt i dette prosjektet!

Aajege er et sørsamisk språk- og kompetansesenter på Røros. Senteret driver språkopplæring i skolen og som voksenopplæring, utgir bøker og læremidler, og holder andre kurs innenfor samisk språk, kultur og næring.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar