Radio Latin-Amerika samler inn penger til jordskjelvrammede
Radionyheter

Samler inn penger for Equador

Radio Latin-Amerika, sammen med flere medarbeidere, Norsk Folkehjelp og mange fra Latin-Amerika har hatt innsamlingsaksjon for ofrene etter jorskjelvet i Ecuador. 

Lørdag 16. april var det et kraftig jordskjelv i Ecuador med en styrke 7,8 på Richters skala. Dette er det største skjelvet som har rammet landet siden 1949. Myndighetene bekreftet at 659 mennesker til nå er døde og over 27.000 er meldt skadd.

Det er også meldt om store materielle skader over store områder, så langt som 300 km unna episenteret. I enkelte områder rapporteres det om at 70 prosent av bygningene har kollapset.

– Vi mobiliserte i løpet av kort tid 30 børsebærere som samlet inn penger på flere bydeler i Oslo lørdag og søndag. Pengene blir telt fredag og sendt Norsk Folkehjelp i Ecuador. Givergleden var stor og vi takker alle som bidro, forteller Hans Dahle i Radio Latin-Amerika.

Lokalradioen i Oslo er blitt sentral for norsk-ecuadorianere i etterkant av jordskjelvkatastrofen.

– Folk trenger nødhjelp, og hjelp videre til å komme seg bena, sier Gerardo Campoverde, som sammen med flere andre norsk-ecuadorianeren har tatt initiativet til Facebook-gruppen Støtt Ecuador – Ayuda para Ecuador. 

– Sosiale medier fungerer som trøst og som en arena for å holde moralen oppe. Sammen med pengeoverføringsfirmaene og den koordinerte hjelpen gjennom ulike formelle og uformelle nettverk utgjør vi alle en felles front som skal hjelpe Ecuador på fote igjen. Familier, venner og andre trenger oss mer enn noengang før, sier Campoverde, ifølge nettstedet Utrop.

Her hjemme bidrar regjeringen med 15 millioner til de rammede områdene. Utenriksminister Børge Brende fremhever på Utenriksdepartementets hjemmeside at hjelpen må snarest frem.

– Folk må få tak over hodet, helsehjelp, rent vann og mat. Vi prioriterer å støtte nødhjelpsinnsats gjennom bistandsorganisasjoner vi allerede samarbeider med, sier utenriksministeren til Utrop.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar