Screenshot
Radionyheter

Samler inn penger til Radio Metros bot

Noen som kaller seg Norsk Radiolytterforening har satt i gang et spleiselag for å dekke boten Metro-gruppen har fått for å sende på FM. I løpet av en dag har det allerede kommet inn over 7000 kroner. 

Fredag ble det kjent at Radio Metro og Radio Rox har til sammen fått nesten 70 000 kroner i bot fordi de ville fortsette å sende videre på FM etter at de ble tvangsslukket av Stortinget.

Saken har opprørt mange på sosiale medier og Norsk Radiolytterforening har tatt det et skritt lenger. De har opprettet en konto på spleis.no og oppfordrer alle lyttere til å bistå Metro.

– Radio Metro og Radio Rox har fått bot av Medietilsynet for å sende på FM 1 uke lenger enn det Medietilsynet ville. Vi synes dette er for ille og vil gjerne sammen med andre radiolyttere samle inn penger for å betale dette, står det på innsamlingssiden, som er opprettet av Normann Støylen.

Lokalradio.no kan nødvendigvis ikke  verifisere at denne innsamlingen faktisk går til det formål som er oppnevnt, men vi kjenner til at Norsk Radiolytterforening er en lovlig opprettet forening som har vært svært aktive på sosiale medier i forbindelse med FM-slukkingen, som de er sterkt imot.

Innsamlingen ble opprettet denne helgen og allerede søndag ettermiddag er det kommet inn over 7000 kroner. På siden står det også: – Gir du 1000 eller mer sender vi deg en liten FM-sender du kan bruke på din gode FM-radio.

Du får velge selv om du vil støtte denne innsamlingen. Her er lenken:

SPLEIS.NO: INNSAMLING TIL RADIO METRO

Det er nå velkjent at Metro-gruppen skulle tvinges av FM mot sin vilje når rikskanalene slo av sine FM-sendere i Oslo i desember.

Radio Rox og Radio Metros kanaler Radio Metro Stor-Oslo, The Beat Asker og Bærum og Radio Metro-Follo sendte dermed uten gyldig konsesjon i Oslo-området i perioden 9. til 15. desember i fjor.

Det er bakgrunnen for at Medietilsynet nå har ilagt kanalene gebyr. Radio Metro er ilagt et gebyr på 57.000 kroner og Radio Rox 10.750 kroner.

– Etter Medietilsynets vurdering dreier det seg her om klare brudd på sentrale bestemmelser i kringkastingsregelverket. Vi har derfor ilagt selskapene gebyr, sier direktør Mari Velsand i en pressemelding.

I pressemeldingen heter det videre: I vurderingen har Medietilsynet har lagt vekt på at regelbruddet kan ha hatt en konkurransevridende effekt, og at det er sannsynlig at radioene har hatt en økonomisk gevinst av å ikke forholde seg til konsesjonens utløp. Sendingene pågikk i et befolkningstett område og nådde nesten én million mennesker.

Etter varsel om tvangsmulkt fra Medietilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet avviklet kanalene sendingene én uke etter at konsesjonene utløp Gebyret er beregnet etter en prosentsats av selskapenes omsetning.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar