Tor Magne Gausdal, Steven Kvinlaug og John Høyland i sending fra Gran Canaria. FOTO: Radio Kvinesdal
Radionyheter

Sandfast, men lager lokalradio likevel

Tre av medarbeiderne i Radio Kvinesdal er sandfaste på Gran Canaria, men det stopper dem ikke fra å lage lokalradio. 

Tor Magne Gausdal, John Høyland og Steven Kvinlaug jobber alle for Radio Kvinesdal og alle tre er for tiden på Gran Canaria. De skulle riktignok kommet hjem på søndag, men en hissig sandstorm satte en stopper for hjemturen.

De tre kvindølene dro til Gran Canaria for snart to uker siden for å lage lokalradio og være med i TV-programmet Charterfeber, som går på TV3. Hele tiden har de laget radio og også sendt direkte, blant annet fredagens kvelds-sending, som bildet er hentet fra.

– Charterfeber kontaktet Radio Kvinesdal først for fire år siden og spurte om vi ville være med i serien. Deretter kontaktet de oss for to år siden og maste. I fjor ble vi med i én sesong av Charterfeber og nå har vi vært her i ti dager for å spille inn en sesong til, forteller Gausdal til Fædrelandsvennen.

– Vi har hatt mye moro. Vi har blant annet reist rundt i en campingbil og laget radio, opplyser kvindølen.

De skulle altså reist hjem på søndag, men det spesielle værfenomenet Calima sørget for full stopp i flytrafikken til og fra Kanariøyene. Når vinden blåser i en bestemt retning fører den sand fra Sahara over Kanariøyene og det legger som et grått teppe over landskapet.

Det er et fenomen som fører til at varmen blir lukket inne og det kan bli veldig varmt, over 40 grader hvis det skjer på sommeren. Det blir ikke like hett om vinteren, men en spesiellt kraftig vind førte denne gangen til at det ble en skikkelig sandstorm, som i perioder gjorde det vanskelig å gå utendørs.

Gausdal og de andre i Radio Kvinesdal slapp å sjekke ut av hotellet og har ikke måtte overnatte på flyplassene som enkelte andre, men de er ikke fornøyd med informasjonen de har fått fra flyselskapet:

– Jeg hadde satt pris på å komme hjem da jeg skulle hjem. Men jeg har snakket med folk som kom fra flyplassen. Mange på flyplassen ha vært i en fortvilet situasjon. Vi er egentlig maksimalt heldige siden vi fikk fortsette å bo på hotellet, sier Gausdal til Fædrelandsvennen.

De har hørt at de kanskje ikke får fly hjem før på lørdag, men de håper å komme seg nordover på tirsdag ( altså i dag ), skriver avisa.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar