Radionyheter

Satser nok en gang på julemusikk

Hedmarksradioene relanserte sin julekanal i dag og vil bare spille julemusikk i november og desember.

Jul i Innlandet blir lansert på DAB og Internett 1. november, og skal være et lokalt alternativ til de nasjonale julekanalene.

– Hos oss får lytterne internasjonale, nasjonale og lokale artister. Vi ønsker at lyttere som forsvinner til andre kanaler for å finne julemusikk 24/7 skal finne et lokalt alternativ, og fortsette lyttingen i én av våre kanaler, sier radiosjef Bjørn-Martin Brandett.

I fjor var det første året Hedmarksradioene satset på en julekanal, som ga såpass mersmak hos lytterne at de prøver i år igjen.

Hedmarksradioene driver en rekke lokalradioer på FM og DAB i Hedmark, blant annet Hamarradioen, Elverumsradioen og Trysilradioen. De er også involvert i Radio Kongsvinger og i radiokanaler i nabofylket Oppland.

Ettersom de to fylkene slås sammen 1. januar har radiogruppen sikret seg trafikkskiltet “Hedmark fylke” som sto på E6 Mjøsbrua.

Også P4-gruppen restartet sin julekanal i dag. Julekanalen P7 Klem ble den aller største julekanalen i fjor og hadde en halv million lyttere på julaften. Det tyder på at nordmenn elsker julemusikk.

Bauer Media gjenopplivet sin Juleradioen allerede i september, tre måneder for julaften. Også Nea Radio hadde sin egen lokale julekanal i fjor. Det er ukjent om og når denne starter opp i år. Det går også rykter om at Radio Metro vil ha en egen kanal med bare julemusikk.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar