Leif Tore Surén, Elverumsradioen. Foto. Andreas Krantz
Radionyheter

Satser offensivt i Elverum

Hedmarksradioene AS åpner nå eget avdelingskontor i Elverum. Det blir bemannet med blant annet prisvinner Leif Tore Surén (bilde)

Selskapet som driver ElverumsRadioen heter HedmarksRadioene AS, og driver i tillegg SolørRadioen, SolørRadioen+, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen. Til nå har selskapet hatt hovedkontor og teknisk base på Flisa, men fra neste måned vil det opprettes et fullverdig fysisk avdelingskontor i Elverum.

– Vi mener at å være til stede fysisk er viktig. I dag blir det mye kjøring på oss da vi skal gjøre ting i Leiret. Med kontor og studio midt i sentrum vil dette lette arbeidsdagen vår veldig, samtidig som vi viser at vi mener alvor med satsingen vår i Elverum, sier Bjørn-Martin Brandett.

Han er daglig leder i selskapet, og vil også jobbe noen dager på avdelingskontoret i Elverum i løpet av uka. Flest dager vil han fortsatt ha på Flisa-avdelingen. Planen er å bemanne opp med ett årsverk, og dette skal gjøres i Elverum. Leif Tore Surén, som har vunnet Prix Radio for sine håndballsendinger, er en av de som vil bemanne det nye kontoret.

– Det er jo slik i dag at hvor vi sitter og lager radio ikke spiller noen stor rolle. Men vi har planer om å satse ytterligere i Elverum, og derfor velger vi nå å etablere oss fysisk. Innmaten til studioet er bestilt, og det vil bli et enda mer moderne studio enn det vi har på Flisa i dag, sier Brandett.

Samtidig inngår Elverumsradioen en samarbeidsavtale med nettavisen ielverum. Det betyr at iElverum.no og ElverumsRadioen er nå i stor grad samme redaksjonen. Gjennom hele døgnet og uka skal nettsiden og etermediet være oppdatert på det som skjer i Elverum.

– Dette tror vi vil bli en veldig bra løsning for alle som bor i Elverum. Vår nettside vil være gratis og åpen for alle, og det samme er jo radioen. Her skal folk kunne følge med på det som skjer i kommunen, og denne uka er selvsagt Grundsetmart’n det helt store, sier Gøran Kristiansen, ny redaktør i ielverum.

Bjørn-Martin Brandett i ElverumsRadioen har også veldig tro på samarbeidet. – Vi har drevet en liten nettavis selv allerede, men ser at vi ikke klarer å oppdatere den så ofte som vi ønsker, sier han.

Håndball er viktig for ElverumsRadioen, og det blir det også på iElverum.no. Leif Tore Surén er radioens håndballekspert, og det blir han også på nett. – Planen er at vi skal følge Elverum Håndball Herrer tett også på nett, forteller Brandett.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar