Radio Toten produserer video. Foto: Skjermdump fra Youtube
Radionyheter

Satser på levende bilder

Radio Toten er på mange måter en tradisjonell lokalradio, men de følger med i tiden og satser nå også på levende bilder. 

Styret i Radio Toten har denne uka vedtatt å gå til innkjøp av profesjonelt kamerautstyr.

– Det vi ønsker å gjøre, er å tilby direktesendinger eller opptak fra forskjellige begivenheter, sier Alexander Bryntesen i Radio Toten.

– Radio Toten vil være en kulturformidler, sier Bryntesen til Totens Blad.

– I samarbeid med kommunene skal vi først og fremst bruke det nye utstyret til å sende kommunestyremøtene og dette er faktisk en god inntektskilde for oss, forteller Bryntesen til lokalradio.no.

– Det skal jo sies at FM fremdeles er hovedsatsningen til radioen, men skal vi nå flere, og spesielt de under 40, så må vi ta noen grep, sier Bryntesen som en ytterligere forklaring på at lokalradioen satser på video.

– De fleste sitter jo time etter time på mobilen og skroller seg gjennom videoer, enten det er på Facebook, Instagram eller Youtube.  Det er jo heller ikke noe nytt at radioer har kameraer i studio for å strømme på nettet, sier radiostemmen fra Toten.

Levende bilder er ikke helt nytt for lokalradioen i Innlandet. I fjor startet Radio Toten et samarbeid med NAV i Østre Toten om en programserie på nett: ØkonomiNAVigasjon.

– Dette ble laget i vårt studio på Raufoss og var en tidkrevende jobb med speilreflekskameraer og redigering, sier Bryntesen.

Nå skal de i gang med sesong nummer 2, og denne gangen blir det direktesending fra rådhuset i Østre Toten.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.