Radio Bardufoss har tro på fremtiden for lokalradio og satser nå på DAB+, om enn litt motvillig. Flere andre lokalradioer i Nord-Norge kommer også snart på lokal DAB.
Satsingen på lokal DAB blir slått opp i en artikkel i lokalavisa Nye Troms, der daglig leder Jan Johnsen ikke har mye positivt å si om DAB+-utbyggingen, som han anser for å være et særnorsk fenomen, og noe som verken våre naboland eller andre nasjoner har kastet seg på i noe særlig grad.
– Men når politikerne har vedtatt at vi skal ha DAB+ i Norge, må vi bare hive oss med i utbyggingen vi også, sier Johnsen til Nye Troms, og fortsetter:
– Fra neste år blir vi å finne både på DAB+, på FM og på internett. Om ikke lenge vil alle bilradioer være online på 4G, og da tror jeg mange vil velge å høre radio via nettet, ikke DAB. Vi ser lysere på framtida, vi satser mer, og i løpet av året håper jeg vi kommer på pluss-sida, sier Johnsen til avisa.
Det siste er en henvisning til at årsregnskapet for 2015 endte med minus, men Johnsen er overbevist om at bunnen er nådd. Han mener at lokal radiobransje endelig er på tur opp igjen etter noen tøffe år preget av usikkerhet.
– Vi er den radioen med best lyttertall i Nord-Norge, med mellom 3000 og 5000 daglige lyttere. Vi er på den måten en viktig del av det lokale media, og det ser vi spesielt på reklamesida. Før måtte vi ringe rundt og selge reklame, nå ringer bedriftene til oss, og det er nytt, sier Johnsen, som både er daglig leder og styreleder i selskapet.
Johsen er også sterkt involvert i flere andre området der det skal satses på lokal DAB, med Radio Tromsø i konsesjonsområdet Nord-Troms og Radio 3 Bodø i konsesjonsområdet Salten. Alle de nevnte radioene fortsetter å sende på FM fram til minst 2022.
De fleste norske lokalradioer fortsetter å sende på FM. Det er bare NRK, P4 og Radio Norge som slukker sine FM-sendere i 2017.
Hei til alle dere som ser en fremtid i å bruke mobilen til å streame radio i bilen. Det er en ting som dere har glemt blir dere tatt av politiet når dere sitter å roter med telefonen og svopper mellom kanalene vanker det bøter som svir da blir radio lytting en dyr greie. Hvorfor skal jeg betale for å lytte på radio når jeg kan få dette servert i bedre kvalitet en det som serveres på internettet.
Det som står i artikkelen er at selve bilradioen er på 4G (LTE). Man skal ikke sitte og scrolle mellom DAB-kanaler når man kjører heller – man lagrer sine favorittkanaler på hurtigknapper.