Alle ansatte i Nea Radio 2017. Foto: Nea Radio
Radionyheter

Sender kun trøndersk musikk en hel dag

Den suksessfulle lokalradioen Nea Radio går enda lenger enn NRK og sender kun trøndersk musikk en hel dag denne uka. Dette i forbindelse med #hørnorsk-kampanjen.

NRK har varslet at de vil kun sende norsk musikk på radio førstkommende fredag. Bakgrunnen er en kampanje musikkbransjen har satt i gang for å fokusere på norsk musikk.

Også Nea Radio vil støtte musikkbransjens #hørnorsk-kampanje og lover enda mer norsk musikk enn vanlig i uke 8.

– Nea Radio har allerede en svært høy norsk musikkandel, men denne uka lover vi å satse enda tøffere, sier redaktør Andreas Reitan til radionytt.no.

Bare trøndersk

Fredag 23. vil Norges mest populære lokalradio legge om musikkprofilen ytterligere.

– Denne dagen blir det bare trøndersk musikk i Nea Radio. På FM, DAB, DAB+ og på nett. Vi vil nok tillate selv trønderske artister å synge på for eksempel engelsk, men alle artistene våre denne dagen kommer til å ha røttene sine solid plantet i gamle Trøndelag, sier Reitan.

Nea Radio legger også opp til “levende trøndersk musikk” i den populære livesendinga “Fredagsfloka” denne dagen.

-Æ gle mæ, sier redaktør Reitan på vegne av seg selv og staben i Nea Radio.

Nylig startet Nea Radio også et redaksjonellt samarbeid med Radio E6.

Det fører til at Radio E6 utvider sitt programtilbud på FM-båndet fra én til 24 timer daglig med riksnyheter og regionale nyheter hver time på dagtid. I tillegg blir det redaksjonelt innhold også på ettermiddags- og kveldstid, samt sendinger i helgene.

– Dette blir et kjempeløft for oss, sier redaktør i Radio E6, Per Roar Bekken. Lokalradioen er et datterselskap av Mediehuset OPP.

– Vi lager en allianse i en region som knyttes tettere sammen og har mange likhetstrekk. I det nye Trøndelag er det mye som dreier seg om aksen Trondheim – Steinkjer, enten det handler om samferdsel, næringsutvikling eller etablering av nye arbeidsplasser. Vi vil sette søkelyset på det som opptar oss som bor i distriktene, påpeker Per Roar Bekken.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar