Nordkapp-platået - Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Sendte direkte fra tingretten i to uker

Det har vært en svært viktig sak for lokalradioen og lokalmiljøet. Rettsaken om Nordkapp ble sendt direkte på Norges nordligste lokalradio. 

Fra tirsdag 25. mai til fredag 4. juni sendte Radio Nordkapp direkte fra Vestre Finnmark tingrett, på FM, DAB og internett.

Saken var et sivilt søksmål fra Scandic mot Nordkapp kommune om tillatelse til å kreve parkeringsavgift på Nordkapp-platået.

Rettsaken ble avviklet digitalt på nettstedet til domstolene i Norge på grunn av smittevernreglene. Det gjorde jobben lettere for radioen å sende innledningsforedrag, vitneavhør og sluttprosedyrer.

I uken før rettsaken fikk Radio Nordkapp skriftlig tillatelse fra tingretten og partene til å sende direkte.

– Lytterne har satt pris på Radio Nordkapp ekstra tjeneste disse to ukene, noe som har lagt store beslag på radioens ressurser når sendingene har pågått, forteller Raymond Elde, som er Kringkastningssjæf i lokalradioen.

– Dette er et stort demokratiprosjekt og lærerikt for de som aldri har i en norsk rettsal. Det er stor forskjell på det man ser på film og tv-serier og det som skjer i norske rettsaler, sier Elde.

Alle innleggene er bevart og kan høres på av publikum
via nettsidene til Radio Nordkapp: .

Alle innleggene fra Tingretten

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar