Sølvi Olimb Foto: Eivind Engberg
Radionyheter

Setter pris på at vi sender på FM

Radio Øst i Østfold får gode tilbakemeldinger fra lytterne fordi lokalradioen fortsetter på FM. De er også på DAB

Østfold er et av de områdene i Norge der rikskanalene fortsatt sender på FM, men i løpet av året blir både NRK, P4 og Radio Norge borte fra det tradisjonelle radionettverket.

Lokalradioene i Østfold har alle lov til å fortsette på FM minst fram til 2022, og Radio Øst er blant de som vil fortsette, men de satser også på DAB:

– Å sende radiokanalen på tre forskjellige plattformer gjør at vi får flere lyttere. Vi har en del godt voksne lyttere og de setter pris på at vi også sender på FM, sier Sølvi Olimb, ansvarlig redaktør og daglig leder i Radio Øst i et intervju med lokalavisene.

– I tillegg til å benytte FM har vi brukt DAB-nettet i 2,5 år. Dette er økonomisk krevende, og vi betaler 120.000 kroner i året for å kunne sende gjennom DAB, forteller Olimb til Moss Avis.

Hun er veldig opptatt av at lokalradioene må få støtte til dette, slik at radiomangfoldet kan fortsette.

Hun forteller videre at Radio Øst også får mange henvendelser fra lyttere som lurer på hvordan de kan bytte om til DAB-nettet, og hvordan de finner de riktige frekvensene for å få inn sendinger på radioen.

Vi får mange henvendelser fra lytterne våre som lurer på om vi skal fortsette å sende gjennom FM-nettet, og mange er lettet over at vi fortsetter å være på begge, sier Olimb.

LES HELE SAKEN HER

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar