Våler Nærradio Foto: isolør.no
Radionyheter

Sikrer 35 års radiohistorie

26. juli 2019 hadde Våler Nærradio sin siste sending. Nå har SolørRadioen kjøpt eiendelene fra boet, og vil sikre historien for ettertiden.

Det var i 1985 Våler Nærradio startet opp sine sendinger fra andre etasjen i det gamle bankbygget i Våler. Radioen var en pioner innen formidling av nyheter og kultur i Våler kommune, men i 2019 ble det stopp.

– Det er veldig synd at det er slutt, for denne nærradioen har vært veldig populær. I årevis var det slik at når sendingene startet på kvelden, var det folketomt i Våler sentrum. For da satt folk hjemme ved radioene og lyttet, ønsket seg musikk og spilte bingo, sa Evy Aaslund til Østlendingen da avviklingen ble kjent i fjor.

Hun blir betegnet som Våler Nærradios mor og var den som dro det hele i gang i 1985. Nå sørger SolørRadioen for at historien blir tatt vare på.

– Vi har kjøpte eiendelene fra konkursboet til Våler Nærradio, og skal tømme lokalene innen 15. desember. I eiendelene er det noe teknisk utsyr som har verdi, og noe kontor- og kjøkkeninnredning vi tenker å selge. Men enda viktigere er gamle dokumenter og lydopptak som vi vil sikre for ettertiden, sier Bjørn-Martin Brandett i SolørRadioen.

Derfor har SolørRadioen kjøpt alle eiendelene fra boet, og de vil nå bli gjennomgått i detalj. Brandett planlegger å lage et minneprogram og kanskje en egen nettside.

– Jeg er spent på hvor mye vi finner av gamle dokumenter og lydlogger, men det er viktig at vi ikke glemmer historien vår. Vi planlegger å søke Medietilsynet om støtte til å lage en programserie om Våler Nærradio neste år, og noen av eiendelene kan bli fine i en utstilling, sier Brandett.

Mye av saken er hentet fra isolør.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.