Musikksjef i Radio 102, Egil Houeland Foto: Radio 102
Radionyheter

Siste frist for billigbillett til landsmøte

Vil du være med årets landsmøte i Norsk Lokalradioforbund så lønner det seg å få ut fingeren. Ved midnatt 27. februar går fristen ut for rabatterte deltakeravgifter og hotellopphold. Velkommen er du selvsagt uansett!

Landsmøtet nærmer seg med stormskritt og holdes i år i Kristiansand fra 13 til 15. april. Absolutt siste frist for påmelding er 31. mars.

Det er holdt av hotellrom til en god pris og siste frist for å sikre seg dette er også 1. mars. Det er selvsagt mulig å bestille hotellrom på egen hånd, men det er først-til-mølla og påmeldingene begynner å strømme inn.

HER ER ALL INFORMASJON OM LANDMØTET

I tillegg til et spennende valg og vanlige landsmøtesaker er det også et tettpakket faglig program både lørdag og søndag. Vi har tidligere kommet med noen drypp om programmet og her kommer enda flere:
HVORDAN SETTE MUSIKALSK DAGSORDEN I DITT LOKALOMRÅDE?
Egil Houeland forteller om suksessen i Radio 102 i Haugesund. Han mener at lokalradio bør benytte seg av lokale låter og artister med lokal tilknytning. Du kan forsterke ved å la dem spille live i studio. Våg å bruke kontraster: Det går fint å spille en lokal låt mellom en ny låt med Bruno Mars og en klassiker med Bruce Springsteen. Bygg opp din stasjons musikkhistorie. Mange låter og artister blir ikke eller lite brukt, og det kan du ta eierskap i og utnytte i konkurransen mot de mange nye nasjonale musikkanalene.
Det åpnes for spørsmål på slutten av sesjonen.

Egil Houeland er musikksjef, journalist og programleder i Radio 102. Han har jobbet på stasjonen siden starten (1985) og er en for lengst en legende i norsk lokalradiosammenheng. Egil har en usedvanlig god teft for fengede og radiovennlig popmusikk og han er i tillegg et høyst levende musikkleksikon med en spesiell forkjærlighet for britisk radio og Leeds United.

LOKALJOURNALISTEN: PATRIOTISK LIM OG KRITISK LUPE
Trodde du internett og Facebook innebar slutten for norske lokalmedier? Ikke så underlig om tanken slår deg, for mange har spådd lokaljournalistikkens undergang. Men i virkeligheten er lokal journalistikk mer etterspurt enn noen gang, selv etter år med annonsesvikt, opplagsnedgang og nedbemanning i redaksjonene.

Forskning, blant dannet fra England, viser hvor dramatisk det er for et lokalsamfunn å miste sine lokale medier. Her i Norge øker bevisstheten om hvor viktig journalistikken er for folks identitet og for at de skal engasjere seg i lokalsamfunnet. Hege Lamark vil snakke om gleden ved å være lokaljournalist – og om dilemmaene som gjør det ekstra krevende å fylle samfunnsoppdraget lokalt. For det har aldri vært enkelt å drive med kritisk journalistikk der «alle kjenner alle». Likevel kan en ikke nøye seg med gladsaker og lokale heltehistorier, for der alle kjenner alle, der trengs det virkelig oppegående lokaljournalister.

Hege Lamark er dosent i journalistikk. Hun har lang erfaring som journalist i avis og radio, og underviser og forsker på journalistikk ved Nord universitet i Bodø.

KLIKK HER FOR RESTEN AV PROGRAMMET

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar