Foto: Pål Lomeland
Radionyheter

Siste uke med rabatt på Radiodays Europe

Den store europeiske radiokonferansen Radiodays Europe er bare to måneder unna. Et av årets høydepunkter kommer fra lokalradio. 

Radiodays Europe har etablert seg som Europas og faktisk også verdens største arrangement for radiobransjen. Konferansen har sitt utspring i norske og danske Radiodager/Radiodays og det er fortsatt relativt mange skandinaver med, men i fjor var det over 1300 radiofolk fra hele verden som deltok.

Årets konferanse foregår i Paris 13 – 15 Mars og Radiodays Europe har akkurat nå en tidlig-rabatt, early bird discount, der du kan spare 100 euro på inngangsprisen ved bestilling for 15. januar. Norsk Lokalradioforbund pleier å delta på konferansen og ser gjerne at andre fra lokalradio blir med. Her er noen av høydepunktene, som kanskje kan fange interessen for deg som jobber i lokalradio:

Et av årets trekkplastere er faktisk fra lokalradio, det er Kyle Sandilands og Jackie ‘O’ Henderson fra Kiis 1065 i Sydney, Australia. De leder landets mest populære frokostshow og kommer til RDE i mars for å fortelle om sine erfaringer.

Bauer Media har gjort sitt inntog i Norge, selv om de mer eller mindre nå har meldt seg ut av lokalradio. Dee Ford, Managing director i Bauer Media UK, er en av foredragsholderne i Paris og vil sikkert snakke om hva Bauer gjør og vil gjøre i Norge. Hun får selskap av Gry Forsell, som er en av programlederne til Bauer i Sverige.

Fra Danmark kommer blant annet Ninette Birch, som redaktøren for Radio247, danskenes nye nyhetskanal, som er en uavhengig public service kanal. Birch har også bakgrunn fra Nova Fm og “morgenhyrderne” på Radio 100 Fm.

På listen over sesjoner finner vi også ( selvsagt ) digitalradio: “Digital Radio: Europes Choice”, der Kristian Tolonen fra NRK vil snakke om antatt lytterutvikling når rikskanalene i Norge neste år slår av sine FM-sendere. Denne sesjonen er ikke endelig klar med henhold til hvilke andre speakere som vil delta.

En sesjon som går rett i hjertet på lokalradio er denne: “The power of local” med
Inga Vind (DR, Denmark) og Robert Frisk (P4 & P5 Radio Stockholm, SR, Sweden)

RDE sier følgende om denne sesjonen: “Radio´s core is about being live, local and getting involved in the community. In this session we will hear about different ways of using the power of local”.

For mer om programmet og påmelding, gå til Radiodayseurope.com

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar