Illustrasjon av skjermbingo, FOTO: Radiobingo.no
Radionyheter

Skjermbingo er i gang

Nå i januar startet portalen Radiobingo.no med «Skjermbingo» – det betyr at spillere kan krysse direkte av på skjermen uten å først skrive ut bongen.

– Dette har vi ventet lenge på å få lov til. Vi har hatt møter med lokalradioforbundet og lotteritilsynet, og endelig ble det lov fra nyttår, sier daglig leder Mikkel Aanderaa i Hjalarhornet radio som står bak portalen radiobingo.no.

– Både vi og spillerne er glade for dette – det er jo ikke særlig miljøvennlig å måtte skrive ut bongene. Ikke alle har skriver hjemme heller, sier Aanderaa.

Et av kravene til å spille bingo på skjerm er at du kan dokumentere at du er over 18 år. Det er løst med innlogging via Vipps.

Det betyr at spillerne må ha en Vipps-konto for å spille papirløst. Øverst på nettsiden er det en knapp for å logge inn via Vipps. Etter å ha skrevet inn mobilnummeret ditt åpner vipps-appen seg på telefonen din. Der må du godkjenne innloggingen. Om du krysser av for at den skal huske innloggingen, vil programmet huske det en stund framover.

Skjermbingoen fungerer best på nettbrett og PC. Mobiltelefonen har litt for liten skjerm til at det er praktisk.

–  Det geniale med skjermbingo er at du bare trenger å fylle ut tallene på en bong. De krysser seg automatisk av på de andre bongene du har kjøpt. Du kan hele tiden sveipe mellom bongene dine. Programmet varsler deg også om du får bingo, også på rekker som ikke synes, forteller Mikkel Aanderaa.

Om kort tid kommer også muligheten til å betale bongene via Vipps.

–  Vi er også i gang med å lage en app for nettbrett. Der er programmerere i India i gang, og vi håper den blir klar i februar, sier han.

Radiobingo.no startet allerede med nettsalg i 2003, men da konkluderte Lotteritilsynet at det ikke var lov å selge bonger på nett. Det ble lovlig for 4 år siden.

Nå er 20 radiostasjoner med på portalen og det er solgt over 100.000  bingobonger til en samlet verdi på over 7 millioner kroner.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar