Illustrasjon Foto: Marit Langseth
Radionyheter

Slår et slag for musikkbransjen

Nea Radio er bekymret for musikkbransjen, som må kansellere konserter og fremføringer. Derfor vil lokalradioen i tiden fremover bare spille trøndersk og annen norsk musikk. De oppfordrer andre radiostasjoner til å gjøre det samme.

Fredag skrev Nea Radio at musikkbransjen taper store penger, nå som korona-epidemien herjer i landet.

Dette får store konsekvenser for blant annet musikere, produsenter, arrangører og leverandører av lyd og lys-produksjoner, og det er vanskelig å si noe om når dette vil snu.

Hvert år betaler Nea Radio en kompensasjon til rettighetshaverne for å få lov til å spille musikk i radio. Denne kompensasjonen skal komme komponister, tekstforfattere, arrangører og artister til gode.

– Derfor tar Nea Radio initiativ til en nasjonal dugnad. I en periode framover vil vi bare spille musikk av norske artister i Nea Radio. Dette for at mest mulig av vederlagene vi betaler inn skal gå til norske artister, som i tida framover vil gå på store tap, sier daglig leder Stian Elverum.

– Arbeidet med dette er allerede i gang, og vi håper å ha norske spillelister klar i musikksystemet vårt så fort som mulig, sier radiosjefen.

– Nea Radio betaler årlig rundt 700.000 kroner i musikkvederlag til Tono og Gramo. Nå håper vi at mest mulig av dette skal gå til våre egne som er i en tung og vanskelig tid. Til daglig har Nea Radio en norsk og trøndersk musikkprosent som er relativt høy, men nå satser vi for fullt på en gruppe som trenger oss mer enn noen gang, sier daglig leder Stian Elverum.

Nea Radio vil med dette oppfordre andre norske radiostasjoner til å gjøre det samme.

Til alle i lokalradio: Vi følger krisen tett og vil gjerne høre hva din lokalradio gjør i forbindelse med korona-pandemien. Send en mail til redaksjonen på post@radionytt.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar