Illustrasjon. Foto: Pixabay
Radionyheter

Slo av lokalradio på FM, tjente mindre penger

Bauer Media, som var eier av lokalradioer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, hadde en nedgang i både inntekter og overskudd i 2016. En av årsakene er at de slo av sine lokalradioer på FM allerede i 2015. 

Resultat før skatt i 2016 ble 2,4 millioner kroner for Bauer Media As. Det er en stor nedgang fra året før da selskapet fikk et resultat på 11,8 millioner kroner.

Samtidig har også driftsinntektene sunket fra 192,5 millioner kroner i 2015 til 177,3 millioner kroner i 2016. Det gir to år med overskudd etter flere år med underskudd.

Dette er tall fra de offisielle regnskapene til Bauer Media, som omfatter radiostasjoner som Radio Norge, Kiss, Radio Rock og flere andre.

I 2015 drev også Bauer Media også lokalradiostasjoner i flere storbyer, blant annet Radio 1. Bauer la ned all lokalradio på FM ved årsskiftet 2015/16 og dette har påvirket resultatet, forteller Lasse Kokvik i Bauer Media:

– Det er riktig at vi igjen levere et overskudd i 2016 på tross av noe svakere topplinje mest som følge av at vi trakk oss ut av lokalradio i 2015 og et noe mer nervøst marked, spesielt i 1 halvdel av 2016. Vi demmet opp ved å hente effekt av kostnadsbesparelser og er i så måte stolt av å levere overskudd for 2 året på rad etter en noe brokete fortid, sier Kokvik til radionytt.no

I 2017 har Bauer lansert flere nye radiokanaler som Radio Vinyl og Radio Topp 40 og Kokvik har tro på fremtiden:

– Fra og med 2017 har vi laget en ny flerkanalesstrategi hvor vi foretar betydelige investeringer i kanaler, programmer og markedsføring av disse, sier Kokvik

Ferske lyttertall viser at hovedkanalen til Bauer, Radio Norge, har tapt en del lyttere i forbindelse med at kanalen slår av sine FM-sendere. Men, tallene viser også at noen av Bauers digitale kanaler får flere lyttere.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar