NB Radios sender på Hisøy i Arendal som de deler med Radio Sør.
Radionyheter

Slutt for NB Radio i Arendal

NB Radio i Arendal legger ned driften etter 30 år.  En vanskelig økonomisk situasjon oppgis å være årsaken til nedleggelsen.

– NB Radio ser seg på grunn av lave inntekter ikke lenger i stand til å betale vederlag til Tono og Gramo og leverer derfor inn sin konsesjon på FM i Arendal og for sendinger på DAB i region 13. Det skriver ansvarlig redaktør Ragnar Johansen i en pressemelding.

Sendingene opphører 30. juni.

27. februar 1987 var Norges Blindeforbunds Radio på lufta for første gang, den gang i Radio Pollen, med en halv times sending hver uke. Senere flyttet radioen til nye lokaler i i Vestregate 9 i sentrum av Arendal og sendetiden har med årene økt. Driften har i stor grad basert seg på innsamlede midler gjennom loppemarkeder og auksjoner, etter at bingoen som i mange år var en økonomisk bærebjelke for noen år siden ble lagt ned fordi den ikke lenger var lønnsom.

Tidlig i fjor høst ble det kjent at Radio P5 Arendal, som var Aust-Agders største lokalradio, valgte å legge ned radiodriften. Deres FM-konsesjon for Grimstad, Arendal og Tvedestrand ble i mars i år overtatt av Radio Sør.

 

 

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Overveiende triste nyheter fra lokalradiobransjen om dagen. Det er lite lystig lesning.
    Vi får håpe at noen i politisk ledelse bryr seg.
    Lokalradiobransjen har siden 1993-94 opplevd at antall radioer og ansatte har gått ned med 85% i antall radioer og 95% i antall ansatte.
    Nå opplever noen oppsving som følge av at folk IKKE kjøper mer enn én DAB-radio, men ting står og faller på om vi får bruke FM fra 1/1-2022.

  • Trist det! Ragnar og Synnøve Johansen m.fl. har gjort en kjempeinnsats gjennom mer enn 30 år! Vi fra Misjonsradioen i Arendal har også hatt et veldig godt samarbeid med NB Radio gjennom flere år. Ellers kan jeg opplyse at Misjonsradioen-Arendal og Misjonsradioen-Grimstad slår oss sammen til en Misjonsradio fra 01.07.2017. Vi sender da på FM 107,7 + DAB og Internett.