Foto: Radio Metro
Radionyheter

Slutt for Radio Metro i Trondheim

Radio Metro leverer tilbake sin lokalradiokonsesjon i Trondheim. Siste sending blir 31. juli. Det skriver radiostasjonen i en pressemelding.

Radio Metro har sendt i Trondheim siden 2010 og har oppnådd svært gode lyttertall i følge pressemeldingen.

– Vårt hovedfokus har vært og skal være på Østlandet og vi må innse at vi ikke har lykkes så godt i det kommersielle markedet i Trøndelag som vi har ønsket. Vi velger derfor nå å rendyrke vår satsing på Østlandet, sier radiosjef i Radio Metro, Svein Larsen.

Radio Metro Trondheim er blant storbykanalene som blir tvunget av myndighetene til å skru av FM-signalet i 2017. Dårlige utsikter for lønnsom drift i fremtiden med kun DAB-distribusjon for den frittstående kanalen trekkes frem som en av årsakene til nedleggelsen. Selskapet skriver i pressemeldingen at de nå vil fokusere på merkevarene Radio Metro, The Beat og Radio Rox på Østlandet både på FM og DAB.

– Vi er opptatt av at lokalradio får gode rammevilkår for digitalradio og har fått tildelt konsesjon på DAB for Oslo og Akershus som er Norges største og viktigste lokale konsesjonsområde. Avstanden til operasjonen i Trondheim samt et ønske om sammenhengende dekning i veinettet for våre stasjoner er også grunner til at vi prioriterer Østlandet fremover, sier Larsen.

Han sier at valget å nedlegge den populære stasjonen ikke var en enkel avgjørelse å ta.

– Vi takker alle våre trofaste og gode lyttere i Trondheim for følget og håper at aktører med lokal tilknytning er interessert i fortsatt å tilby regional, kommersiell radio i Trøndelag.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar