Styreleder og redaktør Geir Kløvstad i Våler Nærradio i fotografert i forbindelse med reduksjon i sendetid i 2017. Foto: Vaaler Nærradio/ Isolør.no
Radionyheter

Slutt for Våler Nærradio

Tradisjonsrike Våler Nærradio med base på Flisa i Hedmark har innstilt driften. Radioen hadde sin siste sending fredag 26. juli. Det melder avisen Østlendingen.

Nedleggelsen ble annonsert direkte på lufta under radioens kveldsending, og kom således overraskende på lyttere og andre.

– Jeg har ikke hørt noe om det før nå. Det er veldig synd at det er slutt, for denne nærradioen har vært veldig populær. I årevis var det slik at når sendingene startet på kvelden, var det folketomt i Våler sentrum. For da satt folk hjemme ved radioene og lyttet, ønsket seg musikk og spilte bingo. Det var mange frivillige som stilte opp til dugnad og fikk det hele til å fungere. Vi hadde et håp om å få lag og foreninger mer med i driften for å gjøre dette til en radio for hele bygda. Men det var ikke så enkelt. Men jeg har hatt inntrykk av at radioen har hatt en stor lytterskare over store områder. Så det er beklagelig at det er slutt, sier Evy Aaslund, til Østlendingen. Hun blir betegnet som Våler Nærradios mor og var den som dro det hele i gang i 1985.

Radioen har hatt lyttere fra hele Solør, Elverum, store deler av Trysil, Eidskog, Rena og Gjøvik. Intensjonen med radioen var å underholde lytterne med et mangfold av musikk, konkurranser og bingo. Og det har fungert bra imellom 30 – og 40 år, i følge avisen.

Østlendingen erfarer at det er salget av bingoblokker og spill på bingoen som har sviktet og som er en årsak til at det er blitt et betydelig underskudd så langt i år. Derfor skal ledelsen for nærradioen ha bestemt seg for å skru av før det ble snakk om konkurs. Radioens ansvarlige redaktør, Geir Kløvstad (bildet) ønsker ikke å kommentere nedleggelsen overfor avisen.

For drøye to år siden meldte lokalradio.no at Våler Radio ble tvunget til å kutte ned på antall ukentlige sendinger på grunn av bemanningsproblemer.

Bjørn Martin Brandett i Solørradioen synes det er synd at det er slutt for Våler Nærradio.

– Den har vært en viktig formidler til Vålers befolkning i mange sammenheng. Det er mange nærradioer som sliter og forsvinner over hele landet nå, ikke minst på grunn av de vilkår som myndighetene stiller. Blant annet det at man tvinges over på DAB, en kostnad som ikke alle radioene har råd til å ta, sier Brandett til Østlendingen.

Han forteller til avisen at han har tilbudt Våler Nærradio gratis plass på DAB-nettet han drifter, men ikke fått noen respons på det. Det ville sørget for at Våler Nærradio hadde kunnet gjennomføre digitaliseringen og være rustet sendingsmessig til framtida.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar