Foto: Radio Kvinesdal
Radionyheter

Snart tørt i Radio Kvinesdal

«Synne» var slem mot Radio Kvinesdal og redaktør Tor Magne Gausdal. Men, nå ser de snart en ende på de fuktige forholdene.

Det har tatt nesten ett år, men oppussingsarbeidet etter «Synne»s herjinger 6. desember i fjor, nærmer seg endelig slutten for lokalradioen på Sørlandet.

– Det har vært unntakstilstand i snart ett år, men nå begynner det å nærme seg normalen igjen her i radiolokalene, sier en lettet radioredaktør.

Vannet fosset inn både forfra og bakfra i radiolokalene som ligger bare noen titalls meter fra åna når Kvina er normal i vannføringen.

Alt var vått, vegger måtte rives og nye gulv støpes. Prislappen ligger på minst 300.000 kroner for å ordne opp i det ødelagte og vasstrukne bygget, skriver Agderavisen.

– Selve studioet er nesten ferdig. Jeg skal bare fikse noen koblinger og sånn, forklarer Tor Magne Gausdal, som i ett år har bodd på en byggeplass.

Oppe i digre støvskyer har han også vært på lufta som normalt, selv om inneklimaet gjorde at det knaste i lokkene hver gang han blunket. Han ler og er glad at i alle fall det tekniske utstyret har tålt alt støvet.

– Hadde det ikke vært Tor Magne som var radioredaktøren, så hadde nok vedkommende kastet mikrofonen og gått for lengst. Han har virkelig stått på tidlig og sent med alle slags arbeidsoppgaver, mener radioveteran Arvid Kristoffersen. Han er en kjent radiostemme og har arbeidet frivillig i Radio Kvinesdal siden 1985.

Kontoret til redaktøren ser fortsatt ut som en byggeplass, men enden er nær. Da blir det nytt, flott og praktisk.

– Jeg tipper at 2017 blir et herlig år, filosoferer Tor Magne tørt – og ser fremover.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar