Lærling Jørgen Mathiesen (18) og daglig leder Bjørn-Martin Brandett. Foto: SolørRadioen
Radionyheter

Solid økning i omsetning i Hedmarksradioene

Hedmarksradioene kan glede seg over flere år med god økning i inntektene. Det viser de offisielle regnskapstallene, selv om det ble et lite underskudd i fjor. 

Hedmarksradioene, som driver en rekke lokalradioer i Hedmark og Oppland ( snart Innlandet ), hadde en omsetning på 10, 5 millioner kroner i 2018. Det er en oppgang på 1,3 millioner fra året før. I 2016 var omsetningen på 6,7 millioner kroner.

For 2018 ble det et ørlite underskudd på 79 000 kroner, mot et overskudd på 295 000 kroner året før (driftsresultat).

– Selskapet har hatt en helt eventyrlig vekst de siste årene. Det er da særlig knyttet til utvidelsene i Hamar og i Gudbrandsdalen, og det er her økt omsetning kommer inn. På fire år er omsetningen mer enn doblet, forteller daglig leder Bjørn-Martin Brandett.

Med økt aktivitet følger også nye faste kostnader med lønninger, distribusjon, annonseproduksjon o.l.

– Vi hadde håpet å levere et ørlite overskudd i fjor, men så kom det en stor faktura helt på tampen av året som gjorde utslaget, forklarer Brandett.

Stadig flere jobber for de etterhvert mange lokalradioene som utgjør Hedmarksradioene. Vinstra-avdelingen har tre ansatte, Hamar to, Elverum to, Flisa to+lærling og Kongsvinger to. I tillegg kommer annonsesalg og en rekke frilansere.

– Vi lager mer radio enn noengang, og har blitt veldig gode på egenproduksjon. Nå lager vi nesten alt innhold selv, og er bemannet i store deler av nye Innlandet fylke. Fremtiden ser vi positivt på, erklærer radiosjefen.

Selv om det ble underskudd for fjoråret er Brandett ikke bekymret for den økonomiske situasjonen:

– I første halvår 2019 leverte vi ca. 200′ i overskudd, men så gikk det mange lykkepotter i juli som gjorde at overskuddet krympet noe – men vi har fortsatt sorte tall i 2019 og tar sikte på å holde oss på pluss-siden i år, forteller han til lokalradio.no.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar