Bjørn-Martin Brandett. Foto: Solørradioen
Radionyheter

SolørRadioen bringer nasjonaldagen ut i hele Solør

– Via radioen kan du ta del i feiringa fra alle våre tre kommuner, sier ansvarlig redaktør Bjørn-Martin Brandett.

Korona-pandemien setter en stopper for den tradisjonelle 17.mai-feiringa som vi er vant til – med barnetog, taler, russetog og store folkeansamlinger. Men det popper stadig vekk opp en rekke kreative forslag for hvordan nasjonaldagen vår kan markeres.

Nå kaster SolørRadioen seg på.

– Vi ønsker å bringe nasjonaldagen ut til hele Solør og til alle solunger. Folk er oppfordret til å feire hjemme, så via radioen kan du ta del i feiringa fra alle våre tre kommuner, sier ansvarlig redaktør Bjørn-Martin Brandett.

Slik er den foreløpige sendeplanen, søndag 17. mai:

  • Kl. 12:00: Taler og drive in-gudstjeneste ved Sundenga, Åsnes.
  • Kl. 12:30: Båt-gudstjeneste ved Vermundssjøen, Åsnes.
  • Kl. 13:00: «Ja, vi elsker».

Fra klokka 11-12 kan du følge feiringer fra Grue, mens etter klokka 13 sendes feiringer fra Våler. Her kan du blant annet høre Solør veterankorps og Åsnes hornmusikk. Alle disse arrangementene i Grue og Våler er lukket og private.

Når det gjelder arrangementene i Åsnes som nevnt ovenfor, er disse åpent for publikum, men med plassbegrensning på 50 personer. Her må alle smittevernregler overholdes.

Dersom du ønsker å sende fra ditt arrangement eller har spørsmål, oppfordrer Brandett til å ta kontakt:

– Vi håper å samle så mye vi kan på Solørradioen denne dagen – taler, sang eller annet så bare ring eller send melding. Vi håper også at så mange som mulig vi høre på i de tusen hjem. Ha en riktig fin og koronafri 17.mai-feiring!

Sendinga vil vare fra klokka 11:00 til 15:00, slik det ser ut nå (med forbehold om endringer). Du kan høre opp på DAB, FM eller via nettradio.

Til lokalradio: Vi vil gjerne høre om hva som foregår på radioen 17. mai. Send en epost til redaksjonen på post@radionytt.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar